Notkin 16.06.2016 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Witam. Mój problem wygląda następująco. miałem na dachu gont papowy, który niestety zaczął się sypać. Położyłem zatem dachówkę, ale spowodowało to podniesienie dachu i zarazem okien. No i teraz mam pod oknem solidna szczelinę i nie wiem co z tym fantem zrobić. Tutaj zdjecie jak to wygląda: Przez te szczelinę można normalnie dotknąć dachówki od spodu. Jak wieje wiatr to przedmuch jest solidny. Myślałem nad pianką poliuteranową albo wełną mineralną, ale nie jestem pewien czy to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 16.06.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 (edytowane) W zasadzie nie powinieneś móc dotkąć dachówki. Przewiewy moim zdaniem świadczą o nieprawidłowej obróbce okna dachowego. Okno powinno być w Twoim przypadku szczelnie opatulone membraną ( ze zdjęcia widzę ze pod dachówką jest membrana.). Przy prawidłowym montażu nie powinno być przewiewów. Naprawa tego defektu nie jest wielce skomplikowana jednak wiąże się z demontażem kilku dachówek. Co do usunięcia samej szczeliny, to wydaje mi się najrozsądniejsze rozpruć wnękę okienną (pozbyć sie regipsów) i przykręcić nowy większe o te kilka cm. Edytowane 16 Czerwca 2016 przez Pawel Sowinski Błąd ort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Notkin 19.06.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 A gdybym chciał zastosować piankę poliuretanową w celu ocieplenia i wiatroizolacji, to jest ku temu jakieś przeciwwskazanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts