izz 28.07.2004 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Widziałem dzisiaj w składzie pręty zbrojeniowe 12mm gat BST 500sprzechowywane na powietrzu pokryte rdzawym nalotem.Czy mozna je stosowac do zbrojenia ław czy powinny być czarne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.07.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 można, a nawet z rdza się lepiej wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 28.07.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Niestety, niezgadzam się z przedmówcą co do lepszego wiązania pordzewiałej stali - pręty należy przed zalaniem odczyśćić mechanicznie - najlepiej drucianą szczotką i tyle. Stal jest o.k. (no chyba że pręty przeżarło w 50%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boo 28.07.2004 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Rdzawy nalot nie dyskwalifikuje stali. Poprawia nawet przyczepność stali do betonu. Jednak nie może to być rdza odchodząca płatami - jeżeli takowe występują rzeczywiście trzeba pręty oczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 28.07.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Niestety, niezgadzam się z przedmówcą co do lepszego wiązania pordzewiałej stali - pręty należy przed zalaniem odczyśćić mechanicznie - najlepiej drucianą szczotką i tyle. Stal jest o.k. (no chyba że pręty przeżarło w 50%) oj, oj, oj głupoty wypisujesz, teraz ja się nie zgadzam, niech nie czyści tej stali, nikt tu nie pisze o pordzewiałej totalnie stali tylko o nalocie i co ma czyścić na przykład 200 prętów 12 metrówych ? ps..dodam jeszcze, że stal znowu drożeje i kto ma kupić niech się pośpieszy już poszła 200zł na tonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 28.07.2004 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2004 Najlepiej rzecz ujął (ujęła) Boo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 29.07.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 ja władowałem brązowe i chałupa stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts