Altair1997 18.06.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Cześć, tak się złożyło że w WC nie mam otworu wentylacyjnego ale jest okno. Czy nie będzie problemów z odbiorem kominów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antymateria 18.06.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Z tego co wiem nie ma wymagań co do wentylacji w wc, ale chyba każdy daje w tym pomieszczeniu jakiś kanał + np. wentylatorek załączany przy zapaleniu światła lub podłączenie pod wentylację mechaniczną. Norma PN-83/B-03430 określa wymagany przepływ powietrza w wydzielonym WC - 30 m3/h. Najważniejsza jest kotłownia i łazienka. Reszta z tego co wiem to opcje. Z tym pytaniem warto zwrócić się do lokalnego kominiarza, który wystawia papiery. A teraz wyobraź sobie, że jest zima, impreza w domu, goście pojedzeni, wujek Staszek idzie do kibelka, po nim teść, a dalej teściowa. Ta ostatnia już nie wyszła, umarła z smrodu, a przed wejściem puściła pawia, bo chłopaki drzwiami pomachali i "poszło na dom". Bajka Powiesz - uchyle okno. I zimno w kiblu gwarantowane. Cud miód. Bardziej martwiłbym się, że w WC nie masz wentylacji W OGÓLE. Pewnie masz drugie WC, strach pomyśleć co by było gdyby było jedno. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez Antymateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 18.06.2016 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Wiem, że brak otworu wentylacyjnego w WC to jest lipa ale niestety w ścianie nie ma kanału kominowego do którego mógłbym się podłączyć :/ Jedyna opcja to wybicie otworu wentylacyjnego nad oknem. Chyba tak będę musiał zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 18.06.2016 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 Może masz jakiś komin wentylacyjny niedaleko tej łazienki? Z dziurą zawsze zdążysz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 28.06.2016 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 generalnie tak to wygląda. Od łazienki do WC nie mogę poprowadzić szybu wentylacyjnego bo moment przejścia przez ścianę działową będzie na wysokości kabiny prysznicowej - estetycznie efekt wątpliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 28.06.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 jakie masz pomieszczenie nad WC na wyższej kondygnacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altair1997 17.07.2016 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Na wyższej kondygnacji jest pomieszczenie przeznaczone w przyszłości na WC na poddaszu - są wyprowadzone rury kanalizacyjne i rozprowadzona instalacja wodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarW 17.07.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Możesz przebić się przez strop i przejść rurą lub postawić z pustaków wentylacyjnych. Później wyjdziesz sobie kominkiem ponad dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.07.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 Ludzie, wyluzujcie. Jest okno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts