mxx_rs 18.06.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2016 (edytowane) Witam ponownie! Jak zwykle chciałbym się poradzić starszych doświadczeniem i poprosić o pomoc, wskazówki względem mojego "salonu" czy inaczej mówiąc pokoju dziennego z aneksem. Wymiary: wnęka kuchenna: szerokość 146 cm, ściana "kuchenna" 5m (-15 cm) kaloryfer. 1. Jak widzicie temat aneksu: tzn czy lodówkę dać z lewej strony czy jako ostatnią "wchodzącą" do pokoju? Myślałem o lodówce do zabudowy. 2. Czy kuchnię zrobić wyłącznie w kształt litery L (w tym przypadku odwróconej) czy jeszcze domykać ją jakąś szafką albo szafko-wyspą na kształt litery U ? Osobiście myślałem o rozwiązaniu: szafka-płyta gaz-szafka narożna/zlew-lodówka a na środku mały/rozkładany stół + 4 krzesła jako stół zarówno do spożywania posiłków/stół pokojowy jak również stół roboczy w kuchni. W pokoju na tej ścianie ma stanąć jeszcze (wyłącznie) rozkładana wersalka z ikei (długość około 2.10) 3. Ze względu na to, że pokój+aneks+korytarz tworzą niejako całość zastanawiam się nad tym jak tutaj można by wykombinować 2 kolory ścian? Czy w ogóle warto a jeśli tak to które ściany kolorem A a które kolorem B? Szczerze mówiąc chociaż chciałbym 2 kolory to ile razy na ten pokój nie patrzę to ni diabła żadna ściana mi nie pasuje żeby była jakimś innym kolorem pomalowana. Może dlatego, że teraz jest biało wszędzie i stąd taki wniosek. Kolory preferowane to zapewne połączenie beż/brąz ewentualnie jakieś niezbyt zimne szarości. Co do kuchni (szafek) pewnie skończy się na białych aczkolwiek nie ukrywam,że marzą mi się czerwone. Nie mniej ... łazienka jest biało-zielona, w pokoju powiedzmy beżowe kolory ścian i do tego czerwona kuchnia to trochę chyba nie halo. Ale jeśli można by jednak coś w kierunku czerwonego lub szarego połysku to bardzo bym się z takiej opcji cieszył. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Edytowane 18 Czerwca 2016 przez mxx_rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateusz550 19.06.2016 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Przydałby się jakiś rzut z wymiarami, żeby coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxx_rs 19.06.2016 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 19.06.2016 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Z racji braku miejsca do przechowywania, radziłabym wydzielić w sypialni małą garderobę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 20.06.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Ja bym sobie darowała czerwone szafki,jeśli już do czerwień w dodatkach,kuchnia biała,beżowe ściany,podłoga jednolita:http://images76.fotosik.pl/692/27dcdcd789619f0amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxx_rs 20.06.2016 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Tak, zrezygnowałem z pomysłu czerwonej kuchni. Będzie biała + kolorowe dodatki.Kolory ścian - szarości... co prawda wiem, że może być nieco chłodno ale postaram się wybrać dwa dość jasne kolory.Co do połączenia ... wymyśliłem, że kolorem B będzie pomalowany jedynie wystający gzyms w kuchni i dalej ściana z drzwiami od łazienki. Robiłem sobie wizualizację na leroy merlin i tak mi się podobało. Nie wiem tylko jak ustawić meble w kuchni i czy zamykać ją jak na 1 projekcie czy zostawić otwartą jak na 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts