pecet0 19.06.2016 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Mój przypadek jest taki: Jestem w trakcie budowy domu, w planach było ogrzewanie gazowe. Już nawet podpisałem umowę z Zakładem Gazowniczym. Jednak zanim zdążyli mi wykonać przyłącz gazu, w mieście u mnie pojawił się projekt na dofinansowanie do m.in. pomp ciepła, solarów, fotowoltaiki itd.Złożyłem wniosek na pompę ciepła po czym zrezygnowałem z gazu wypowiadając umowę przyłącza gazownictwu. I w czym tkwi problem a mianowicie, to czy nasza gmina dostanie pieniądze na to dofinansowanie będzie wiadome dopiero w przyszłym roku, (może być tak że nie dostaną pieniędzy i tej Pompy Ciepła nie będę miał i docelowo będę musiał ponownie starać się o gaz), ale może być tak że pieniądze dostaną i projekt wejdzie w życie. Z tym że chciałbym zamieszkać zanim będzie taka decyzja czy projekt jest zatwierdzony czy odrzucony. W jaki sposób wtedy najlepiej przygotowywać CWU ? (bez gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.06.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Grzałką w drugiej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 19.06.2016 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Ale co do tego jest potrzebne?Jakiś boiler elektryczny czy coś innego?Z wężownicą czy bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.06.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Najlepiej jakiś duży dwupłaszczowy z grzałką (minimum 200 litrów). Wykorzystasz go w razie czego do pompy albo gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecet0 19.06.2016 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Ale co do tego jest potrzebne? Jakiś boiler elektryczny czy coś innego? Z wężownicą czy bez ? Dla 4 osób (2 dorosłe + 2 dzieci) zasobnik 200 l nie jest za duży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 19.06.2016 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2016 Dla 4 osób (2 dorosłe + 2 dzieci) zasobnik 200 l nie jest za duży? Na grzanie w II taryfie, nie. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.06.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?229074-CWU-%E2%80%93-Jak-j%C4%85-zrobi%C4%87-aby-si%C4%99-nie-skrzywdzi%C4%87 Przemyślałbym ten problem.Mały bojler da się spokojnie wyrzucić, nawet jak jest jeszcze "dobry" i dusza od tego nie boli. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 23.06.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Możesz zastosować np.: zbiornik/urządzenie ENERGY VARIO - w opcji bez kotła gazowego. Znacznie ograniczysz możliwość niefachowego wykonania kotłowni przez hydraulika/instalatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts