Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Montaż progu drzwi zewnętrznych KMT

Recommended Posts

drzwi zewnętrzne były montowane w jednym etapie z oknami i roletami na co mam od mojego generalnego wykonawcy fakture pt "stolarka dzwiowa i okienna" i to do nich musze bezposrednio reklamowac, motaż sp... jej podwykonawca jak pisalem ostatnio probowali to regulowac ale mnie tez sie wydaje ze nie udalo im sie ze zwgledu na wadliwy montaz

czyli reasumujac reklamuje powolujac sie na wadliwy montaz i te punkty powyzej czy cos jeszcze wiecej dodac? np montaz niezgodny z wytycznymi producenta itd?

• 2 months później...

Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.

nie jest to dokładnie pytanie o próg drzwi KMT, ale chciałam zapytać o montaż drzwi , a nie chciałam tworzyc nowego wątku.

jesli jest jakiś temat o tym, to proszę o odsyłacz do niego

mamy taką oto sytuację:

musieliśmy zamontować drzwi wejściowe przed wylewkami, zostały one zakotwione w ścianach i obrobione taśmami, ale za podstawę pod nie robią 2 bloczki porothermu i jest przerwa miedzy nimi. Z zewnątrz cały fundament razem z tymi bloczkami jest oklejony styrodurem 20 cm i wychodząc z domu, stawia się stopę na ten styrodur.

Pytanie moje: czy wybić te bloczki czy zostawić i zasypać perlitem, a w przestrzeń między nimi dać styropian i wylewkę?

Pozdrawiam

• 5 months później...
Ogółem poszerzenia podprogowe daje się podczas montażu drzwi najlepiej. Dodawanie ich później to już rzeźbienie ale wykonalne. Poza tym masz jeszcze coś takiego jak Klinaryt i to znajdziesz np. w Wikędzie albo masz jeszcze Purenit i to znajdziesz np. w CALu. Ale na tym etapie co Ty jesteś to jednak skupiłbym się na samym poszerzeniu podprogowym.