wioslo1 10.07.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2017 drzwi zewnętrzne były montowane w jednym etapie z oknami i roletami na co mam od mojego generalnego wykonawcy fakture pt "stolarka dzwiowa i okienna" i to do nich musze bezposrednio reklamowac, motaż sp... jej podwykonawca jak pisalem ostatnio probowali to regulowac ale mnie tez sie wydaje ze nie udalo im sie ze zwgledu na wadliwy montaz czyli reasumujac reklamuje powolujac sie na wadliwy montaz i te punkty powyzej czy cos jeszcze wiecej dodac? np montaz niezgodny z wytycznymi producenta itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 05.10.2017 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.nie jest to dokładnie pytanie o próg drzwi KMT, ale chciałam zapytać o montaż drzwi , a nie chciałam tworzyc nowego wątku.jesli jest jakiś temat o tym, to proszę o odsyłacz do niegomamy taką oto sytuację:musieliśmy zamontować drzwi wejściowe przed wylewkami, zostały one zakotwione w ścianach i obrobione taśmami, ale za podstawę pod nie robią 2 bloczki porothermu i jest przerwa miedzy nimi. Z zewnątrz cały fundament razem z tymi bloczkami jest oklejony styrodurem 20 cm i wychodząc z domu, stawia się stopę na ten styrodur. Pytanie moje: czy wybić te bloczki czy zostawić i zasypać perlitem, a w przestrzeń między nimi dać styropian i wylewkę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 11.10.2017 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Zadaj inne pytanie: czy nie dać lepiej poszerzenia podprogowego zamiast łatać to styropianem. Koszty znikome, a korzyści widoczne gołym okiem. W KMT masz ceny od 25zł netto za 1mb (15mm) do 116zł za grubość 100mm ze wzmocnieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annette78 05.04.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 theme, dzięki za odpowiedź, my ciągle się jeszcze z tym bujamy. Nie wiedziałam, że można wstawić poszerzenia po wstawieniu drzwi, myślałam, że tylko podczas wstawiania razem z drzwiami. dzięki za informację.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 06.04.2018 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Ogółem poszerzenia podprogowe daje się podczas montażu drzwi najlepiej. Dodawanie ich później to już rzeźbienie ale wykonalne. Poza tym masz jeszcze coś takiego jak Klinaryt i to znajdziesz np. w Wikędzie albo masz jeszcze Purenit i to znajdziesz np. w CALu. Ale na tym etapie co Ty jesteś to jednak skupiłbym się na samym poszerzeniu podprogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts