lukasz1006 20.06.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 Bedę izolował strop żelbetowy w domu parterowym. Docelowe 25cm styropianu na to folia i wylewka betonowa 3-4cm. Na stropie mam już położone rury od wentylacji mechanicznej peflex.Zastanawiam się czy pod styropian dawać folię czy na styropianie wystarczy.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1006 20.06.2016 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2016 odpowieź już sobie chyba znalazłem dotyczy to w sumie wełny. info ze strony URSA "Układając wełnę na masywnym stropie żelbetowym nie ma konieczności stosowania folii paroizolacyjnej, natomiast jeśli mamy doczynienia ze stropem o konstrukcji drewnianej - konieczne jest ułożenie pod warstwą izolacji szczelnej warstwy folii paroizolacyjnej. " i ROCKWOOL Na stropach masywnych nad wszystkimi pomieszczeniami mieszkania oraz o ciśnieniu pary wodnej < 16 hPa nie należy stosować żadnych folii paroizolacyjnych , bowiem para odprowadzana jest trzonami wentylacyjnymi, a w stropie warstwa 3,5cm betonu jest wystarczającą paroizolacją dla kuchni, łazienek i WC, gdzie rzeczywiste ciśnienie pary wodnej wynosi 13-16 hPa." Więc folia tylko na styropianie jaki warstwa poślizgowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centrifugal 21.06.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ja dla lepszej izolacji dałem również pod styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts