bozena11 29.07.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Mialam podobna sytuacje, tylko zrobilam na swoj koszt projekt energetyki, zanioslam do ZE , oblacilam za 12KW tj 1250zl minus koszt projektu i czekalam tylko 3 miesiace, panowie polozyli kabelek okolo 70mb, postawili szafke, pozniej przyszedl geodeta aby to wszystko zaniesc na papier, ale pradu nadal nie mialam.Nastepnym krokiem bylo zalozenie licznika w szafce, zalozenie bezpiecznika 25A i podciagniecie kabelka do budynku okolo 19mb i za to wszystko zaplacilam okolo 300zlPowiem tylko tyle ze energetyka powinna to zrobic na swoj koszt a Ty powinienes zaplacic za KW bozena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaiM 29.07.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 a u mnie powiedzieli ze kazdorazowo kalkulują koszty jakie muszą ponieść aby podłączyć kolejnego klienta. Koszty na projekt, wykonanie przyłącza, ew. wymianę transformatora itd itp. No i mają pewien limit (ale nie chcieli podać dokładnie ile) jakoś około 10-15tys. Jak im wychodzi drogo, to podłączą ale po kosztach rzeczywistych (płaci się wtedy jakoś 40% tych kosztów). Jak wychodzi w miare tanio - to robią po kosztach ryczałtowych - od każdego zamówionego kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 29.07.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 No to się widzę pozmieniało... i to na lepsze Za moich czasów (trzy lata temu) opłatę za moc (kW) wnosiło się tylko za to żeby łaskawie pozwolili się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 29.07.2004 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 U mnie ZE zrobił skrzynkę przy drodze we wskazanym miejscu, oprócz opłaty zryczałtowanej od kW nic więcej nie płaciłem. Swoją część (70m kabla 5x10mm2 około 1000zł) położyłem w tym samym wykopie co wodę tylko płyciej. Mojej "skrzynki budowlanej" nawet nie chcieli oglądać. Przy podłączaniu licznika elektryk sprawdził tylko zwarcie na różnicówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 30.07.2004 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 wg opłatę zryczałtowaną to możesz zapłacić niekiedy za ileśtam lat, a jak chcesz cosik więcej, znaczy szybciej, to płacisz opłatę zryczałtowaną plus za koszty zwiększenia szybkości. Czasamo jak sie popatrzy na inne papiery to nawet do poświetlnej. No a naddźwiękowej na pewno, nie zdążysz powiedzieć "ała jak boli" (oferta na którą przystałeś ), a już masz płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg 30.07.2004 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 jak już wspomniałem, zapłaciłem opłatę zryczałtowaną i ani grosza więcej. Nie robiłem też projektu. Pomimo to mam złącze kablowe w ciągu 5 miesięcy. Dodam, że nie było to tylko przyłącze bo energetyka musiała dostawić dwa słupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts