Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co pomiędzy drzwi wejściowe a chudziaka

qrko

Recommended Posts

Witam.

Jestem na etapie wybierania drzwi wejściowych i za bardzo nie wiem jak to powinno wyglądać. Pod drzwi tarasowe panowie od okien polecili takie plastikowe poszerzenia które dobrali tak aby wyrownac poziom z docelowym podłożem - bedzie 20 styropianu i 7 wylewki. Fajnie to wyszło bo okna mam zlicowane. A co pod drzwi wejściowe? One raczej będą bliżej wnętrza więc szło by podmurowac czymś cienkim pod nimi a do ściany zewnętrznej wyrownac jakimś xpsem. Gośc od okien mówił że nie zdarzyło mu się żeby ktoś zamawiał takie poszerzenia do drzwi wejściowych ale nie widzi problemu żeby coś takiego zamówić. Pytanie czy warto czy jest jakiś inne lepsze rozwiązanie.

Obecnie stosuje się albo styrodur albo poszerzenia podprogowe które szczerze polecam.

http://wiked.pl/images/katalog/katalog_wiked_52str_czerwiec_2016.pdf

strona 48.

Masz podaną cenę netto za 1mb. Są różne wysokości tych poszerzeń. Tylko nie pomyl ich z poszerzeniami pod ościeżnicę (tu akurat pod ościeżnicę Termo lub TermoPrestige).

Od siebie (jako sprzedawcy i montażysty) dodam, że jest to rzecz warta swoich pieniędzy i ja osobiście zawsze gdzie jest taka możliwość to polecam Klientom.

• 3 months później...
  • 1 month później...