garjar 07.11.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2019 Podbijam żeby nie tworzyc nowego wątku. Mam położony na elewacji kamien który ma nazwę 6p castel. Generalnie w większości sklepów na necie tak jest nazwany. Najprawdopodobniej lupek kwarcowy, chociaz na jednej stronie opisuja jako bazalt. Sciagany gdzieś z Wietnamu i tam zapewne ciety i klejony w panele żywicą. Bardzo podobny do tego z pierwszego posta. Pytanie mam nastepujace: czym impregnowac żeby nie zmienił odcienia na ciemniejszy? Kupiłem na próbę Dynasil Kamien, zrobiłem test na odpadach i niestety efekt wyszedł nie taki jak oczekiwałem. Kamien bardzo przyciemniał, zamiast grafitu zrobił się czarny i dodatkowo mam wrażenie że drobinki kwarcu zostały "zaslonięte" (nie mają juz lekkiego połysku jak na surowym) jakąś warstwa która została na powierzchni. Proszę o poradę czy jest coś na rynku co absolutnie nie wpływa na kolor i wygląd grafitowego kamienia? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 08.11.2019 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2019 Kilka dni temu impregnowaliśmy kamień na elewacji, to łupek. Niestety nadal jest mokry i ciemny. Aura nie sprzyja, ale mam wątpliwości czy rzeczywiście nie będzie taki ciemny . Dam Ci znać za jakiś czas jak sprawy się mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz H. 27.08.2020 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2020 Podejrzewam, że jest żle dobrany kamień naturalny, ja osobiście nie mam takiego problemu. Ale też przyznam szczerze dobrze go impregnuje i dbam. Teraz z kolei zastanawiam nad zakupem do tarasu płyty kamienne Rzeszów - https://www.akropol.pl/plyty-kamienne-rzeszow. Ostatnio brałem z firmy Akropol jak w linku t teraz też tak będzie. Mam nadzieje, że wam się uda pozbyć problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts