Aaricia23 22.06.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 witamJestem na etapie instalacji elektrycznej. Mam juz skrzynkę od dostawcy, na dniach bedzie pociągnięte przyłącze ziemią do rozdzielnicy. Czy jest możliwa taka opcja że elektryk instaluje mi rozdzielnice i ze dwa gniazdka i ide do dostawcy żeby odebrali mi licznik i właczyli prąd? Czy tez instalacja musi być kompletna i odebrana ?Elektryk twierdzi że wystarczy licznik i rozdzielnica, bo dostawca dalej nie sprawdza. Teraz korzystamy z uprzejmości sąsiada i mamy podlicznik z jego skrzynki budowalnej ale chcemy już zakonczyc ciągle praca na przełużaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 22.06.2016 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Uprzejmosciami z sasiadem sie nie chwal, bo to jest kradziez Sasiad nie moze odpsrzedawac pradu Z tego co ja wiem, to nie musisz miec calej instalacji, bo tak jak piszesz nikt tego nie sprawdza. Musisz miec papier od elektryka wiec wszystko zalezy od niego. e: rozumiem, ze nie pytasz o prad budowlany tylko docelowy? Bo z budowlanym nie ma tutaj problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 22.06.2016 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2016 Tak pytam o prąd docelowy. Czyli elektryk wystawia papier, ide do Taurona i włączają napięcie ? Ile to może potrwać od momentu złożenia papierka? Nie widzę kradzieży w tym, sąsiad ma prąd budowlany, wczesniej ta skrzynka była moja, ale po zakoneczeniu etapu budowy u nas, po prostu sąsiad skorzystał z gotowca bo nam prąd nie był przez rok potrzebny. Skrzynke przesuneli 2m na jego działkę i podpisał z nimi umowę.Zresztą w sumie zużyliśmy z tego pożyczonego prądu kilkadziesiąt KWh, drobnica sama. Teraz jak sie zaczną grubsze prace i urządzenia na 3 fazy chcemy mieć juz docelowy prąd u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.07.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Jestem/a już byłem na tym etapie. Dziś do PGE poszedliśmy z papierem od elektryka. Właśnie będzie kilka gniazdek i żarówek aby popracować w gorszych warunkach. Przyłącze było od razu zgłoszone jako docelowe. Również dziś podpisaliśmy umowę kompleksową na g12w. Termin montażu licznika wybraliśmy sobie na 14 lipiec. Nie śpieszy nam się. Od montaży licznika cieszymy się prądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts