przemkow91 23.06.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam, Mam pytanie w niedługim okresie bd zalewał strop monolityczny. Strop będzie deskowany - chciałbym zabezpieczyć deski folią aby obeszło się bez późniejszego żmudnego czyszczenia. Pytanie brzmi czy folia odklei się od betonu? Czy może trzeba czymś ją posmarować? i czy to w ogóle dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz244 03.07.2016 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 moim zdaniem zły pomysł. Folia tak jak przypuszczasz przyklei sie do betonu i będzie tylko problem. Widziałem co prawda nie w domu ale w garazu folię podkładaną pod deski z powodu zbyt duzych szpar pomiedzy deskami i po zdjeciu szalunku folia pozostała wtopiona w betonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomekx 03.07.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 tak to zły pomysł, folia przyklei się do betonu i ciężko będzie się jej pozbyć. Przed samym zalewaniem najlepiej polać deski wodą, a po odszałowaniu deski wyczyścić np karcherem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c32bud 03.07.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam, Mam pytanie w niedługim okresie bd zalewał strop monolityczny. Strop będzie deskowany - chciałbym zabezpieczyć deski folią aby obeszło się bez późniejszego żmudnego czyszczenia. Pytanie brzmi czy folia odklei się od betonu? Czy może trzeba czymś ją posmarować? i czy to w ogóle dobry pomysł? Folia się przykleja do betonu chociaż jak będzie wystarczająco gruba to powinna się dać oderwać. Ale pomysł moim zdaniem słaby, też mi było szkoda desek i nie przypuszczałem że tyle tego potrzebne przy budowie ale ekipy zauważyłem nie przepadają za "robieniem" starymi deskami (trzeba wybierać odpowiednie długości, wyrywać gwoździe no i są brudne) ... Podsumowując ja bym odżałował ( i odżałowałem ) kasę na nowe deski za te które się poniszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 03.07.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Temat co prawda sprzed tygodnia ale innych uczulam:NIGDY NIE ZABEZPIECZAJCIE DESEK NA STROP FOLIĄskończy sie to tym że będziecie mieli strop z gładkiego betony do którego nie przyklei sie potem tynk. I trzeba będzie to szlifować Edytowane 4 Lipca 2016 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 03.07.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Popieram przedmówce - dałem grubą folie ale tylko w garażu gdzie będzie na sufit kładziony styropian. Ze zdjęciem folii nie było problemu - deski czyste. Ale pierwsze pytanie tynkarza było właśnie o sufit w garażu - gdyby miałbyć tynkowany - bylby problem ze słabą przyczepnością.Moje deski odkupiłem - musiałem je oczyścić i po moim stropie znowu wyczyścić by móc je wykorzystać do deskowania dachu. Troche jest z tym "zabawy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts