Oreniszi 23.06.2016 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Chce w łazience zasłonić półki które mam we wnęce. Jakich zawiasów użyć żebym mogła przykręcic plyte meblowa jako drzwi do ala szafy bezpośrednio do ściany? Czy są wgl takie zawiasy? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.06.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Najlepiej zrobić tak : - do ścianek wnęki przykręcasz dwie listewki drewniane / z płyty wiórowej / sklejki / płyty OSB (co masz pod ręką).- do tych listewek standardowe zawiasy meblowe Mocowanie zawiasów bezpośrednio do ściany po pewnym czasie się wyrabia i zawiasy stają się luźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.06.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 A ja bym nie dawał typowych zawiasów meblowych, które mają puszkę na 35mm, bo to zbędny wydatek dla Ciebie. Samo wiertło puszkowe to wydatek rzędu 50zł. Lepiej szukaj zawiasów gdzie po dwóch stronach będziesz miała płaską krawędź do przykręcenia na śruby. Są takie zawiasy w marketach budowlanych typu Castorama czy OBI. Szukaj czegoś takiego: https://www.dobrysklepmetalowy.pl/gfx/1350567605.89.jpg Unikaj takich z puszką: http://www.dacter.pl/zawiasy/fgv15c.jpg Konstrukcyjnie puszkowe są lepsze i wytrzymalsze ale nie widzę sensu wydawać pieniędzy na wiertło które zrobi 2 otwory . Resztę opisał kolega wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.06.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Za 3 pln/szt wycinają otwór pod zawias puszkowy w zasadzie w każdej hurtowni płyt meblowych, więc nie trzeba kupować browaru aby napić się piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 28.06.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Zależy gdzie mieszkasz i co masz dostępne. U mnie dla przykładu takiej hurtowni nie uświadczysz. Jedynie gdzie kupisz płytę (i to nie całą a na metry kwadratowe) to jest OBI. A oni dziurek nie robią. Z resztą ich dokładność +/-1mm to dla mnie za duży rozstrzał. Jeśli to mają być tylko proste drzwiczki i kawałek belki do której przykręci zawias, to kupno płyty mija się z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts