dominik49 23.06.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam. Mam pytanie co do powierzchni basenu przy której wystarczy tylko zgłoszenie. Prawo budowlane mówi że pozwolenie na budowę nie jest wymagane przy budowie: "15) przydomowych basenów i oczek wodnych o powierzchni do 50 m2" Czy mogę wybudować bez pozwolenia dwa baseny każdy po 50 m2, czy te 50 m2 jest sumą powierzchni wszystkich basenów na działce? W przypadku parterowego, wolnostojącego budynku gospodarczego jest określone że 35 m2 powierzchni maksymalnie może mieć jeden budynek, a takich budynków można mieć 2 na każde 500 m2 działki aby wystarczyło samo zgłoszenie, w przypadku basenu nie jest określone. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 23.06.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam. Mam pytanie co do powierzchni basenu przy której wystarczy tylko zgłoszenie. Prawo budowlane mówi że pozwolenie na budowę nie jest wymagane przy budowie: "15) przydomowych basenów i oczek wodnych o powierzchni do 50 m2" Czy mogę wybudować bez pozwolenia dwa baseny każdy po 50 m2, czy te 50 m2 jest sumą powierzchni wszystkich basenów na działce? W przypadku parterowego, wolnostojącego budynku gospodarczego jest określone że 35 m2 powierzchni maksymalnie może mieć jeden budynek, a takich budynków można mieć 2 na każde 500 m2 działki aby wystarczyło samo zgłoszenie, w przypadku basenu nie jest określone. Pozdrawiam. Skoro nie jest wymieniona liczba to chyba sam sobie odpowiedziałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts