greghus 23.06.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Witam. U moich rodziców przeprowadzany jest remont kotłowni. Mają oni zaróno piec węglowy zębiec, jak i piec gazowy dwufunkcyjny. Problem pojawił się, bo mamy wybrać pompę cyrkulacyjną do kotła. Hydraulik doradził wilo, twierdząc, że na domowe używanie w zupełności wystarczy. Czy macie takie pompy u siebie, jak siesprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 24.06.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Wilo, LFP czy Grundfos - wszystkie bardzo dobrej jakości. Wilo nie ma regulacji (mowa o pompie do Cyrkulacji CWU), LFP ma, Grundfos nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olafu80 15.08.2016 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Witam. U moich rodziców przeprowadzany jest remont kotłowni. Mają oni zaróno piec węglowy zębiec, jak i piec gazowy dwufunkcyjny. Problem pojawił się, bo mamy wybrać pompę cyrkulacyjną do kotła. Hydraulik doradził wilo, twierdząc, że na domowe używanie w zupełności wystarczy. Czy macie takie pompy u siebie, jak siesprawują? Wilo moim zdaniem spokojnie wystarczy do domowego użytku, jak jest używany piec drzewno-węglowy i gazówka. U mnie jest wilo star z nova już jakiś czas – kupiłem bo ma tylko 4 W poboru mocy. Hydraulikiem nie jestem, nie znam się na tych technicznych aspektach, ale wszystko działa bezproblemowo. Co do regulacji to instalator z góry powiedział że nie ma to znaczenia przy cyrkulacji bo i tak biegów zmieniać nie będę, a elektroniki sa już dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.08.2016 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 kupiłem bo ma tylko 4 W poboru mocy. Hydraulikiem nie jestem, nie znam się na tych technicznych aspektach,. Pompa typu Z nie jest do CO. tylko do cwu . A teraz trudno o złą pompę nawet chińczyki dziąłają przyzwoicie. Ale Wilo czy grundfoss zużywają naprawdę mało prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts