pillproof 24.06.2016 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Wydaje mi się, że muszę ocieplić sufit... już piszę dlaczego. Nad garażami mamy pomieszczenia mieszkalne- pokoje oraz łazienkę małą ogrzewane podłogówką, a nad nimi jest taras, na temat którego mogłabym książkę z opowieściami napisać.Stanęło na tym, że od wnętrza mam taki układ warstw: - strop lany 15 cm - folia budowlana 0,3 - styropian aqua 5 cm z frezem - styrodur prime 5 cm z frezem (ułożone na mijankę z dolną warstwą)- folia budowlana 0,3 - wylewka ze spadkami - geowłóknina- membrana EPDM z firestona- geowłóknina i na to kamienie. I problem właśnie w tym, że mam na stropie tylko 10 cm styropianu (na więcej nie miałam miejsca).Ocieplać sufit od wnętrza? Chcę na sufit położyć płyty z wełny 5 cm i na to folię paroizolacyjną i płyty g-k na michnosystemie lub stelażach, ale czy nie będzie zbierała się tam wilgoć przy tak małej grubości ocieplenia? Ma to w ogóle jakiś sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 25.06.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Przyklej styropian. zaciągnij klejem na siatce i na to gładź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 26.06.2016 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Styropianem będziemy ocieplać sufit w garażu a nad nim w pomieszczeniach mieszkalnych wolałabym płyty gk na suficie- od wczoraj myślę o piance natryskowej- może to by zdało egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts