pytlakos 24.06.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Witajcie, podoba mi się Plannja Scandic i to jest dla mnie teraz punkt wyjściowy. Ten model nie jest jednak dostępny w powłoce o grubości 50 µm. Podpowiedzcie proszę czy dopłacić i wybrać trochę inny model Plannji, ale z tą lepszą powłoką lub wybrać np. Budmat Murano x-matt? Czy ta lepsza powłoka warta jest ceny wyższej o jakieś 30%? ps. czy Plannja faktycznie jest z blachy SSAB? Sprzedawca mówi, że tak, ale na stronie producenta nie udało mi się znaleźć potwierdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachetka 27.06.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Tak, Plannja jest ze stali SSAB. A co do dopłacania za lepszą powłokę, tak warto. Lepsza powłoka to dłuższa żywotnoś dachówki na dachu. Ale ta różnica, która podałeś, aż 30% chyba jest trochę przesadzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytlakos 27.06.2016 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 No właśnie różnica jest dość spora, dlatego pytam. Rozumiem, że jest lepsza, ale mam wątpliwość czy warta tych pieniędzy. Cena przykładowej blachy z powłoką podstawową ok 30 zł/m2, a tej Hard Coat 50" 38 zł/m2. To jak już dokładać to może jednak lepiej do dachówki cementowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamil2k3 27.06.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Hmm jestem w podobnym punkcie i z wyliczeń to dachówka wychodzi podobnie i to nawet nie musi być cementowa a ceramiczna.Na moje najtańsza dachówka i tak będzie lepsza niż blacha.Przejdź się po hurtowniach wybierz jakiś model dachówki niedrogi nie patrz na internecie bo mają drożej niż hurtownie czy dystrybutorzy. Ja zrobiłem jedną wycenę kilku pokryć i chodziłem z nią po hurtowniach aby porównać otwarcie pokazywałem żeby robili niższą.Sprawdź wyceny bo sam się zdziwisz dachówka to dachówka przeżyje Ciebie a dopłacisz niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts