NC_PC 25.06.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Przedstawiam opis wszystkich nowych modeli z serii H. Nowa seria H to sporo nowych funkcji usprawniających korzystanie z urządzenia. Nowa seria H to modele All-In-One jednofazowe od 3,2kW do 9kW Split jednofazowe od 3,2kW do 9kW trójfazowe od 9kW do 16kW T-CAP trójfazowe od 9kW do 16kW Poniżej wszystkie parametry powyższych jednostek. All-In-One Split T-CAP FUNKCJE SERII H Piękno wygody w codziennym życiu Pompy nowej serii H Generation z jednostkami o mocy 3 i 16 kW. Zaprojektowane specjalnie dla domów energooszczędnych. Charakteryzują się doskonałym współczynnikiem COP równym 5 (dla mocy 3,2 kW). Dzięki najnowocześniejszym rozwiązaniom technicznym i zaawansowanym algorytmom sterowania, pompy tej serii utrzymują wysoką wydajność i sprawność nawet w temperaturze -7 °C i -15 °C. Oprogramowanie pomp ciepła Aquarea zoptymalizowano pod kątem wymagań domów pasywnych w celu maksymalnego zwiększenia efektywności energetycznej. Urządzenia serii Aquarea mogą pracować niezależnie od warunków atmosferycznych, przy temperaturach powietrza nawet -20 °C! Kompaktowa budowa jednostki zewnętrznej bardzo ułatwia instalację. · Nowość! Sterownik dotykowy · Nowość! Jednostka wewnętrzna · Bardzo duża oszczędność energii · Łatwa instalacja i konserwacja · Bardzo wysoka efektywność: współczynnik COP równy 5 przy 3,2 kW! · Specjalne oprogramowanie dla domów energooszczędnych, minimalna temperatura wylotowa 20 °C · Pracuje przy temperaturach sięgających nawet -20 °C · Automatyczny zawór odpowietrzający · Wyświetlanie częstotliwości pracy sprężarki · Łatwa konfiguracja sterownika zdalnego · Przyłącza elektryczne z przodu · Nowe funkcje sterownika indywidualnego (możliwa programowa aktywacja trybu chłodzenia). Aktywację może przeprowadzić wyłącznie autoryzowany serwis. · Niewielkie rozmiary - konfiguracja „All in One”: 1800 x 598 x 717 (wys. X szer. x dł.) · Obniżone koszty instalacji - konfiguracja „All in One” · Mniejsze zapotrzebowanie na miejsce - konfiguracja „All in One” · W urządzeniach serii All-In-One wszystkie przyłącza rurowe znajdują się u dołu (łatwiejsza instalacja) Edytowane 25 Czerwca 2016 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasy1 26.06.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Czy seria H 9 KW 3 fazy jest dostepna?Jak to wyglada cenowo w stosunku do serii F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 03.07.2016 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Kilka zdjęć jednostki wewnętrznej serii H model o mocy 7kW WH-SDC07H3E5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 04.07.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Czy seria H 9 KW 3 fazy jest dostepna?Jak to wyglada cenowo w stosunku do serii F? Te modele będą dostępne od września, wtedy będą też znane ostateczne ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 07.09.2016 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 INFORMACJA NA TEMAT DOSTĘPNOŚCI NOWEJ SERII: Pompy WH-SXC09H3E8 / WH-UX09HE8 planowo będą w sprzedaży dopiero od listopada, natomiast WH-SDC09H3E8 / WH-UD09HE8 od grudnia. Pompy WH-ADC0309H3E5 / WH-UD09HE5-1 będą na naszym magazynie 20 września (jednostka zewnętrzna do nowych All-in-One z generacji H mają nieco inną nazwę modelu, z "-1" na końcu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 06.11.2016 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) PANASONIC T-CAP 9-16kW 3 fazowe już dostępne Dla zainteresowanych podsyłam ceny katalogowe i promocyjne na pompy ciepła Panasonic T-CAP generacja HDostępne już są modele KIT-WXC09H3E8 - cena katalogowa netto: 30381zł netto, Teraz dla rezerwujących w pierwszej kolejności specjalne ceny, zapytaj na priv.KIT-WXC12H9E8 - cena katalogowa netto: 34915zł netto, Teraz dla rezerwujących w pierwszej kolejności specjalne ceny, zapytaj na priv.KIT-WXC16H9E8 - cena katalogowa netto: 39490zł netto, Teraz dla rezerwujących w pierwszej kolejności specjalne ceny, zapytaj na priv. Więcej szczegółów w katalogu Panasonic na rok 2017.POBIERZ KATALOG PANASONIC Aktualne informacje też na naszym profilu FB: https://www.facebook.com/PompyMeeting/ Edytowane 8 Listopada 2016 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 25.12.2016 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 (edytowane) Dla zainteresowanych pompę ciepła Panasonic SDC 9kW serii H można zobaczyć u nas w biurze: al. Armii Krajowej 36 83-200 Starogard Gdański: https://www.facebook.com/PompyMeeting/photos/pcb.1154727944611903/1154723714612326/?type=3&theater są tam jeszcze: Panasonic T-CAP 9kW 1F Mitsubishi Zubadan 11kW Meeting MDY20D 7kW - basenowa Meeting MDS50D 19kW - gruntowa Biawar CWU 300L LG Therma V 9kW oraz kilka klimatyzatorów Edytowane 25 Grudnia 2016 przez CNC_POMPY_CIEPLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.12.2016 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 CNC: mam pytanie o ten czujnik przepływu wody począwszy od generacji H. Co to za czujnik? Bo w poprzednich też jakiś musiał być skoro wywalało błąd zbyt niskiego przepływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 25.12.2016 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 CNC: mam pytanie o ten czujnik przepływu wody począwszy od generacji H. Co to za czujnik? Bo w poprzednich też jakiś musiał być skoro wywalało błąd zbyt niskiego przepływu. W poprzednikach była jedna łopatka, która przy odpowiednim przepływie się odchylała i po prostu stwierdzała żę jest przepływ większy niż ...(ileś tam). W generacji H jest miernik przepływu, który nie tylko stwierdza że jest przepływ ale jeszcze liczy dokładnie jaki, dzięki temu pompa liczy COP i moc. Bo zna przepływ dokładnie w litrach oraz temperaturę wody na wejściu i wyjściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 25.12.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Temp. zewn -2 można sprawdzić na meteo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 25.12.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 kilka zrzutów z sterownika CZ-TAW1 jest to nowy sterownik internetowy do pomp Panasonic seria H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 25.12.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 CNC, podpowiedz proszę, czy warto dopłacać do wersji H jak jest jeszcze możliwość montażu tanszej wersji F? Prosze o wypowiedź wedle doswiadczwnia i biorąc pod uwagę wydajność pomp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 25.12.2016 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 CNC, podpowiedz proszę, czy warto dopłacać do wersji H jak jest jeszcze możliwość montażu tanszej wersji F? Prosze o wypowiedź wedle doswiadczwnia i biorąc pod uwagę wydajność pomp. Jeżeli nie zależy Ci na bajerach to seria F spokojnie wystarczy, Seria H ma identyczne parametry co F, ale ma więcej bajerów. Ale jeżeli chce bajerów to seria H jest fajna, tyle że ogrzewanie z nią nie będzie nic tańsze. A jaką pompę planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 25.12.2016 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Jeżeli nie zależy Ci na bajerach to seria F spokojnie wystarczy, Seria H ma identyczne parametry co F, ale ma więcej bajerów. Ale jeżeli chce bajerów to seria H jest fajna, tyle że ogrzewanie z nią nie będzie nic tańsze. A jaką pompę planujesz? W planie jest t-cap 9kw 1f. W sumie to decyzja zapadła na serie F, ale ponieważ to jest dużo pieniędzy to wątpliwości wciąż są. Dzieki za odpowiedź. Nie, nie zależy mi na bajerach. Ogrzewanie ma działać w taki sposób, abym o nim zapomniał i nie musiał kontrolować działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 25.12.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2016 Na T-CAPa 9kW 1F nie ma za dużo czasu ja mam jeszcze 3, 2 zarezerwowane. Po świętach będę kupował następne jak będą dostępne./Więc ciężko z tym.A na kiedy planujesz montaż? Kuj - pom to też mój rejon w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mate166gmail.com 26.12.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Na T-CAPa 9kW 1F nie ma za dużo czasu ja mam jeszcze 3, 2 zarezerwowane. Po świętach będę kupował następne jak będą dostępne./ Więc ciężko z tym. A na kiedy planujesz montaż? Kuj - pom to też mój rejon w razie czego. Moja wycene na pewno masz gdzies na mailu. Mozesz mi podeslac jaka bedzie roznica jesli chcialbym wersje H ? W tej chwili bylem zdecydowany na 1 fazowke a w serii H widze ze zrezygnowali z jednofazowki w przypadku t-capa. Niestety teraz PC nie jestem w stanie kupic bo wstawiam okna itp, a jestem ciekaw jaka jest roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.12.2016 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Różnica pomiędzy T-CAP 9kW 1Faza serii F a T-cap 9kW serii H 3 fazowy jest spora.Lekko licząc trzeba dorzucić ze 4000zł netto!!!więc różnica jest bardzo duża.SDC 3 faozwa jest też droższa, dlatego warto skupić się nad dobrym wyborem, albo postarać się i może uda się załapać się na T-CAP 9kW 1F serii F, ale o te już ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.12.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 CNC szkoda tylko że CZ-TAW ma kłopoty z działaniem na smartfonie. Wywala byka przy próbie zalogowania.Na kompie działa bez zarzutu aczkolwiek myślałem że ten sterownik będzie bardziej rozbudowany. A tu tylko włącz - wyłącz z możliwością obniżenia lub podwyższenia krzywej o +/-5 stopni przy CO i włącz/ wyłącz CWU z możliwością ustawienia temp ale praktycznie w zakresie 40 - 55 stopni. No i oczywiście można zdalnie ustawić i uruchomić tygodniówkę i odczytać pobór prądu. Szkoda iż nie działa to tak jak panel z pełną możliwością sterowania, a za tą kasę powinno pomimo iż jest obecnie promocja na niego i płaci się 50%. Powinniście przycisnąć ludzi za to odpowiedzialnych bo dzięki temu i wy moglibyście wiele spraw rozwiązać bez ruszania 4 liter z miejsca.Mam jeszcze jedno pytanie czy ten sterownik (mam go w pokoju) ma własny czujnik pokojowy czy trzeba dokupić. I drugie ponieważ obecnie panel pokazuje temp zasilania to czy jako drugą strefę może pokazywać temp. powrotu. Nie dopytałem jak montowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 26.12.2016 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Ja używam na Galaxy S6 i działa ok, nie miałem problemu z logowanie.Fakt że jest dość ograniczona funkcjonalność, z tym czujnikiem powrotu nie da się tego tak zrobić, a temperatura jest pobierana ze sterownika pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 26.12.2016 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 (edytowane) U mnie na J3 wywala byka przy próbie logowania. P.S. Po wielokrotnych próbach i analizach ten problem został rozwiązany. Błąd tkwił po mojej stronie. Ot wyszło korzystanie ze słownika przy smartfonie. Przy loginie dodawała się spacja na jego końcu. Natomiast jest problem przy korzystaniu z weekly timera. Ustawione mam przez cały tydzień 06.00 wyłącz grzanie i 22.00 włącz. I jak o 6 rano działa bez zastrzeżeń to o 22 lipa i mało tego kilka razy się zbiesił zawisając w próżni. Jak się nie zawiesi to z głównej strony żadnego problemu z włączeniem nie ma. Edytowane 8 Stycznia 2017 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts