krzychu85PL 08.01.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Witam, proszę mi powiedzieć jak duża różnica jest w modelach G I H 7kw all in one?Widzę u góry ,że doszło tylko pare bajerków? przy okazji można jakoś w tej pompie ustawić automatyczne wygrzewanie posadzki? pozdrawiam Krzysztof. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 08.01.2017 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Witam, proszę mi powiedzieć jak duża różnica jest w modelach G I H 7kw all in one?Widzę u góry ,że doszło tylko pare bajerków? przy okazji można jakoś w tej pompie ustawić automatyczne wygrzewanie posadzki? pozdrawiam Krzysztof. Witam, w magazynie Panasonic Niemcy nie ma już serii G 7kW, cena sterszej serii G była fajna ale niestety ten model już się wyprzedał. Teraz tylko seria H została. Więc jak ktoś chce "lodówkę" to seria H, ale proszę pamiętać że jest to rozwiązanie często sporo droższe od opcji z osobnym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.01.2017 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 CNC a coś wiesz o problemie który dodałem w poprzednim poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 08.01.2017 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 CNC a coś wiesz o problemie który dodałem w poprzednim poście? a możesz mi wysłać screena z Twojego timera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 08.01.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Z chęcią tylko wczoraj byłem w domu i na panelu głównym włączyłem tygodniówkę która działa i nie wiem jak teraz ona zareaguje gdy włączę weekly timera aby zrobić screena i ponownie wyłączę a na budowę mam 80 km. Boję się że po tej operacji tygodniówka na panelu się wyłączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychu85PL 09.01.2017 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Witam, w magazynie Panasonic Niemcy nie ma już serii G 7kW, cena sterszej serii G była fajna ale niestety ten model już się wyprzedał. Teraz tylko seria H została. Więc jak ktoś chce "lodówkę" to seria H, ale proszę pamiętać że jest to rozwiązanie często sporo droższe od opcji z osobnym zbiornikiem. A w przybliżeniu można poznać cenę tej H ? all in one musi być koniecznie widziałem wersje 7kw SDC za 16tys na alleku u jakiegoś sprzedawcy to chyba cena w miarę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 16.01.2017 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 A co to a filtr wody w generacji H? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 17.01.2017 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 A co to a filtr wody w generacji H? Tam jest wbudowany filtr zbierający nieczystości z instalacji C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 17.01.2017 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Zwykły siatkowy . Dostęp do niego jest powiedzmy taki sobie. Ale widziałem gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 22.01.2017 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Dodaję film prezentujący funkcje sterownika pompy Panasonic z generacji H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 27.01.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Hej CNC,mam pytanko odnośnie T-capa H 9kW -czy przy 3F można zamówić grzałkę 9kW ?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.01.2017 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dobre pytanie, bo też się zastanawiałem ile kW grzałki można do tej pompy dać. Bo rozumiem, że grzałka jest w PC i może grzać CO i CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 27.01.2017 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dobre pytanie, bo też się zastanawiałem ile kW grzałki można do tej pompy dać. Bo rozumiem, że grzałka jest w PC i może grzać CO i CWU? Ta grzałeczka w hydroboxie służy tylko do uzupełniania brakującej mocy (w szczególnych sytuacjach) oraz do pomocy przy defroście , a także jako awaryjne źródło ciepła (i z tym mam problem). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 27.01.2017 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Hej CNC, mam pytanko odnośnie T-capa H 9kW -czy przy 3F można zamówić grzałkę 9kW ? pzdr Hej, stara wersja F miała do wyboru grzałkę 3 lub 9kW, w nowym T-CAP 9kW H tylko grzałka 3kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 27.01.2017 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 A w 12kW? Chociaż przy 12kW T-Capie grzałka 9kW raczej by mi się nie przydała. Ta grzałeczka w hydroboxie służy tylko do uzupełniania brakującej mocy (w szczególnych sytuacjach) oraz do pomocy przy defroście , a także jako awaryjne źródło ciepła (i z tym mam problem). pzdr O to mi chodziło w sumie. O wspomożenie PC przy -20 i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 27.01.2017 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Hej, stara wersja F miała do wyboru grzałkę 3 lub 9kW, w nowym T-CAP 9kW H tylko grzałka 3kW. Dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 08.02.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Witam,Zastanawiam się nad zamianą ogrzewania gazowego na pompę ciepła. I zainteresowała mnie Panasonic 9kW Seria H. Cena z montażem na all.. są juz od 15,5k + pewnie jeszcze jakies bufory , pompy obiegowe itp. Proszę o radę czy ta pompa nadawałaby się do mojego domu. Dotychczas moja kotłownia składa się z pieca kondensacyjnego cerapur 13,4 kW, bufora na CWU 110l, pompy cyrkulacyjnej CWU i zawory. Jedyna pompa jaka jest w układzie ogrzewania podlogowego (900m - 9 obwodów) to pompa w piecu. Dom o powierzchni ogrzewanych podłóg prawie 200m2, kubatura 510m3. Z obliczeń wynika, że zapotrzebowanie budynku na energię to 28W/m2 i roczne 9300kWh. Mieszkamy od 3 lat i ogrzewamy piecem kondensacyjnym na gaz płynny. W tym okresie zuzywamy srednio 1900l gazu rocznie co przekłada sie na 3500-4000 PLN. Przykładowa temperatura zasilania to 31 stopni przy TZ -6 i TW 22-23 stopnie. W największe mrozy -18, TZ - była 37 stopni. Ogólnie czy to bedzie dobry wybór i jakie mogą być koszty ogrzewania przy moim zapotrzebowaniu. Mam taryfe G12w. Czy w takim przypadku kotłownia z PC bedzie mogła wykorzystać dotychczasowy zbiornik CWU, co będzie musiało dodatkowo wejść w skład. Czy bufor do podłogówki nie bedzie potrzebny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 09.02.2017 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Wydaje mi się, że lepiej zapytać w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 09.02.2017 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 1900 l gazu to około 6000 kWh. Ile to będzie kosztować to musisz sam policzyć. Zasobnika na CWU nie widzę w twojej instalacji chyba że nazywasz go buforem. 110l to może dla 2 osobowej rodziny. Obiegówka w pompie raczej wystarczy. Informacja "Panasonic 9kW Seria H" to stanowczo za mało. Dla przykładu SDC czy T-cap, jedno fazowa czy trój fazowa i.t.d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 09.02.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 1900 l gazu to około 6000 kWh. . No tak łatwo to nie ma. Propan ma ciepło spalania ok. 6,9 kWh na litr.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts