laurap 24.11.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A wiesz może kiedy to nastąpi. Tzn do kiedy można pompę zamówić jeszcze z odczynnikiem? Swoja drogą wysłałam do Ciebie maila CNC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 24.11.2017 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 A wiesz może kiedy to nastąpi. Tzn do kiedy można pompę zamówić jeszcze z odczynnikiem? Swoja drogą wysłałam do Ciebie maila CNC Spokojnie to jeszcze długo zanim to nastąpi. O R32 na razie nic nie słychać, więc jeszcze długo... podeślij mi na priv swojego miela, sprawdzę bo raczej na wszystko już odpisałem, może gdzieś się zespamowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tozarek 03.04.2018 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Proszę o podpowiedź , czy jest konieczne zastosowanie zasobnika buforowego przy pompie T-CAP (SXC09H3E8 – WH-UX09HE8 ) dom 120 m2 , z użytkowym poddaszem 100% wylewki anhydrytowej , zasobnik do c.w.u. 300 L fisch 15S o pow. wymiany 3,4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 03.04.2018 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Proszę o podpowiedź , czy jest konieczne zastosowanie zasobnika buforowego przy pompie T-CAP (SXC09H3E8 – WH-UX09HE8 ) dom 120 m2 , z użytkowym poddaszem 100% wylewki anhydrytowej , zasobnik do c.w.u. 300 L fisch 15S o pow. wymiany 3,4m Teoretycznie : -masz nie dużą powierzchnię domu -modele H mają samo dopasowującą się pompę obiegową Raczej nie trzeba bufora/sprzęgła-chyba ,że masz jakieś mega opory hydrauliczne. A co Ci powiedział instalator nt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.04.2018 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Proszę o podpowiedź , czy jest konieczne zastosowanie zasobnika buforowego przy pompie T-CAP (SXC09H3E8 – WH-UX09HE8 ) dom 120 m2 , z użytkowym poddaszem 100% wylewki anhydrytowej , zasobnik do c.w.u. 300 L fisch 15S o pow. wymiany 3,4m A masz ogrzewanie tylko podłogowe czy mieszane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tozarek 03.04.2018 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Całość Mam w podłogówce , dodatkowo jest w łazience na górze mały grzejnik drabinkowy na skarpetki , w każdym pokoju jest sterownik , i siłowniki na rozdzielaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tozarek 03.04.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Instalator jeszcze się niewypowiedział na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.04.2018 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Całość Mam w podłogówce , dodatkowo jest w łazience na górze mały grzejnik drabinkowy na skarpetki , w każdym pokoju jest sterownik , i siłowniki na rozdzielaczach W tym układzie raczej bez bufora tego nie ugryziesz. Chyba że zrezygnujesz z tych sterowników i siłowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ironsmith 03.04.2018 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 tozarek masz wyciąg z instrukcji serwisowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tozarek 03.04.2018 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 czyli rozumiem , że bufor niekonieczny natomiast sprzęgło hydrauliczne tak np. takie ??http://www.meibes.pl/system/documents/files/000/002/187/original/Armatura_Meibes_-_Zestawy_zabudowy_kotłowni_z_wartownikiem.pdf?1462948134 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.04.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 czyli rozumiem , że bufor niekonieczny natomiast sprzęgło hydrauliczne tak np. takie ?? http://www.meibes.pl/system/documents/files/000/002/187/original/Armatura_Meibes_-_Zestawy_zabudowy_kotłowni_z_wartownikiem.pdf?1462948134 Dałeś ciała ze sterownikami w każdym pomieszczeniu to nie dość,że to już kosztowało to musisz jeszcze wpakować nowy osprzęt i bufor. I jeszcze anhydryt... Masakra jak ludzie nie myślą i wyrzucają kasę w błoto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tozarek 03.04.2018 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Krytykować to ja wiem ,że każdy potrafi , ale żeby coś doradzić to już gorzej , jaki osprzęt i czy faktycznie bufor jest potrzebny , skoro piszesz dałem ciała to przynajmnie może jakaś konstruktywna odpowiedz ??? Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez tozarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 03.04.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Krytykować to ja wiem ,że każdy potrafi , ale żeby coś doradzić to już gorzej , jaki osprzęt i czy faktycznie bufor jest potrzebny , skoro piszesz dałem ciała to przynajmnie może jakaś konstruktywna odpowiedz ??? Gdybyś zadał sobie trochę trudu i poczytal PRZED to byś głupoty nie zrobił. Pompy mają ustalony minimalny przepływ gdzie jak takowy będzie to występuje błąd i pompa się wyłącza. Sterowniki odcinajac grzanie odcinają pętle i siłą rzeczy zmniejszają przepływ i może wystąpić błąd. Do równoważenia przepływu potrzebne jest takie sprzęgło. A jak tak to i dodatkowa pompka obiegowa czyli nie potrzebne koszty. A sterowniki możesz wyrzucić bo na reakcję temp.w pomieszczeniu nawet o 0,5st.C będziesz czekał kilka godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nodus 03.04.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Chyba żeby pokombinować w ten sposób aby 2-3 pętle były ciągle otwarte aby zapewnić minimalny przepływ wody. Dzięki temu gdy siłowniki zamkną pozostałe pętle pompa nadal będzie chodziła i nie będzie błędów z przepływem. Albo odłączyć siłowniki i grzać jak inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.04.2018 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Zapewnisz na 2-3 pętlach przepływ 1500l/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 03.04.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 (edytowane) Zapewnisz na 2-3 pętlach przepływ 1500l/h? W 9 T-capa wersja H wywala gdy przepływ spadnie poniżej 12 l/min a to około 700 l/h. 1500 dla tej pompy to wartość nominalna. Ale i tak na 3 pętlach może być kłopot z osiągnięciem takiego przepływu. Obawiam się też że sprzęgło 20 - 30l też będzie w tym układzie za małe ale to tylko moje zdanie. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wihajster 03.04.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 tozarek - wydałeś ekstra ~2,5 klocka na termostaty pokojowe to dołóż jeszcze 1,5 klocusia na buforek, jak masz miejsce to taki 300l, będzie przynajmniej płynnie pracować. Na samym sprzęgle czasy praca/postój będą krótkie (jak już nie zejdzie z modulacją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 13.04.2018 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Witam. Wyskoczył mi błąd H20. Z tego co wyczytałem na forum to: H20 - kod usterki dla nieprawidłowej praca pompy wodnej. Powinienem to zgłosić w serwisie, bo słyszałem że były usterki płyty głównej w takich przypadkach. Po wyłączeniu zasilania pompa pracuje normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 13.04.2018 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Witam. Wyskoczył mi błąd H20. Z tego co wyczytałem na forum to: H20 - kod usterki dla nieprawidłowej praca pompy wodnej. Powinienem to zgłosić w serwisie, bo słyszałem że były usterki płyty głównej w takich przypadkach. Po wyłączeniu zasilania pompa pracuje normalnie. syf w wodzie, kiepska jakość wody powoduje złą pracę pompy obiegowej. Skończy się tym ze przyjedzie serwisant i wyczyści pompę obiegową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek2504 13.04.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Dzisiaj wyczyściłem filtry. W tym przed przed jednostką wew. było naprawdę dużo syfu. Ten od zbiornika CWU prawie czysty. Podobno w samej jednostce wew. jest jeszcze jeden, ale tego nie otwierałem. Poczekam na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts