Martix 26.06.2016 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Czy taki gres o grubości 0,9cm da się ciąć zwykła ręczną maszynką czy może nie da się przyciąć go równo? Czy łatwo się w nim wierci za pomocą zwykłych otwornic czy może trzeba kupić jakieś specjalistyczne drogie otwornice/wiertła? PS Jakie tanie tarcze (do małej szlifierki kątowej) do ciecia płytek polecacie? Czy dadzą radę takiemu gresowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 27.06.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 nacinasz szkliwo maszyna i od drugiej strony delikatnie podcinasz szlifierką - później przełamujesz. Ja kupiłem zwykłe otwornice ale wiertło musiało być diamentowe. Tarcze "gładkie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martix 27.06.2016 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 nacinasz szkliwo maszyna i od drugiej strony delikatnie podcinasz szlifierką - później przełamujesz. Ja kupiłem zwykłe otwornice ale wiertło musiało być diamentowe. Tarcze "gładkie"... A czy taki gres nie jest przypadkiem taki sam z obydwu stron i można np naciąć go z drugiej strony również maszynką ręczną. Czy takie płytki z drugiej strony mają taką strukturę wafla czy może sa równe bo to kamień naturalny cięty? Chciałbym ograniczyć hałas do minimum, czyli szlifierki kątowej używac jak najmniej. Czy jeśli płytka ma długość 600mm to maszynka wystarczy 600mm czy powinna być dłuższa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts