pablojarocin 26.06.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 Witam wszystkich.Szukam rozwiązania do spawarki.Na budynku mam gniazdo starego typu, 4 takie płaskie bolce, a spawarka ma wtyczkę z 5 bolcami(16A).Nie wiem jak to rozwiązać aby spawarka zadziała dobrze.Mam też przedłużacz ale też jest z starym gniazdem i wtyczką. Myślałem że jeden koniec od tego przedłużacza zostawić i to gniazdo na budynku też zostawić, a z drugiej strony przedłużacza założyć gniazdo na kabel 16A. Tylko spawarka ma L1,L2,L3, PE, i N. Czy jak podłącze do tego przedłużacza nowe gniazdo na kabel 5 bolcowe, kable fazowe kolejno do L1,L2,L3 a czwarty do N to spawarka będzie działać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Spawarka będzie działać, ale ... zabraknie najistotniejszego elementu - ochrony przeciwporażeniowej.Zresztą dostałeś już prawidłową odpowiedź od Łukasza. Edytowane 26 Czerwca 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts