Adaxis 27.09.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam ponownie. Mam SSZ z instalacjami + hydraulika. Jak zaplanować czasy i minimalne przerwy technologiczne pomiędzy nast. etapami -tynkowanie, ogrz. podłogowe, wylewki, ocieplenie i ocieplenie elewacji?Czy tak będzie OK (czas względny -do pop. etapu), wychodzi min. 4 mies:1.tynkowanie - Czas strat2. ogrz. podłogowe - po 2 tygodniach?3. wylewki -po 1 tyg?4. wygrzanie wylewek - po 1 mies?5. terakota/kafle - po 2 tyg.6. ocieplenie poddasza i strychu - po 1 mies?7. ocieplenie elewacji - po 1 mies? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.09.2016 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 wygrzanie płytek sobie wrzuć po 2-3 miesiącach, jak masz taką możliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 27.09.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 zyhu -dzięki, planuję nast. rok więc na razie chcę sobie poustawiać czasy minimalne pomiędzy etapami żeby można było korygować OK, wygrzewa się płytki, nie samą wylewkę! Rozumiem, że przed wygrzaniem płytek można zrobić ocieplenie wewn i zewn, czyli tak jak niżej? 1.tynkowanie - Czas start 2. ogrz. podłogowe - po 2 tygodniach? 3. wylewki -po 1 tyg? 4. terakota/kafle - po 2 tyg? 5. ocieplenie poddasza i strychu - po 1 mies? 6. ocieplenie elewacji - po 1 mies? 7. wygrzanie płytek - po 1 mies? Razem: ok. 4 mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macl 27.09.2016 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Witam ponownie. Mam SSZ z instalacjami + hydraulika. Jak zaplanować czasy i minimalne przerwy technologiczne pomiędzy nast. etapami -tynkowanie, ogrz. podłogowe, wylewki, ocieplenie i ocieplenie elewacji? Czy tak będzie OK (czas względny -do pop. etapu), wychodzi min. 4 mies: 1.tynkowanie - Czas strat 2. ogrz. podłogowe - po 2 tygodniach? 3. wylewki -po 1 tyg? 4. wygrzanie wylewek - po 1 mies? 5. terakota/kafle - po 2 tyg. 6. ocieplenie poddasza i strychu - po 1 mies? 7. ocieplenie elewacji - po 1 mies? Ja bym poczekał dłużej z ociepleniem poddasza. Tynki powinny schnąć powoli a lepiej żeby wełna (jeśli będziesz nią ocieplać poddasze) nie zawilgotniała. Proponuję elewację przed poddaszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 27.09.2016 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 może chłopak będzie robił PUR zamiast wełny ? polecam szczerze, mam i za nic na świecie nie dałbym wełny już nigdy. 0 mostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 27.09.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 macl - to ile wg Ciebie poczekać z wełną na poddaszu po tynkach? zyhu - PUR? -przemyślimy to jeszcze. Czy przy PUR ten czas nie jest istotny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 istotny tyle, żeby nie było za wilgotno ja bym po tynkach i podłogach poczekał przynajmniej 1 miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 może chłopak będzie robił PUR zamiast wełny ? polecam szczerze, mam i za nic na świecie nie dałbym wełny już nigdy. 0 mostka Plyty PUR dales na krokwie i na to poszlo poszycie ( np.dachowka ) ? Czy nartysk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 natrysk na folięnie zamierzam nawet dawać żółtej folii paroizolacyjnej w pokojach tylko w łazience generalnie mam już to od roku, nawet nie przykryte, w domu cicho, ciepło no i jak to wytrzyma 15-20 lat to nie widzę alternatywy dla wełny i jej układania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Myslalem ze piane daje sie tylko na pelne deskowanie.U mnie dach juz lezy i myslalem ze jestem jakgdyby skazany na welne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 coś ty, zobacz sobie filmiki w necie na folię jak najbardziej się kładzie, mało tego, między dachówkę na folie włożysz rękę, więc pełna kultura wentylacji dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 zaraz sobie cosik lukne na YT. Czy osprzet do natrysku jest gabarytowo duzy ? U mnie jest dosc duzy problem z dojazdem bardzo stromo i wasko.Jesli to nie tajemnica to jak ksztaltuja sie ceny za metr i przy jakiej grubosci ? Czytalem kiedys o pianie PUR i bylo kilka opinii ze peka i strzela etc.Sam jakis tydzien temu musialem zakupic plyty PUR na izolacje podlogi bo malo miejsca na styro zostalo.Za plyty 10cm placilem 52 zlote za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 osprzęt do natrysku stoi na dworze. tak naprawdę na pace w aucie, dobre żebyś miał 3 fazę ( siłę ) jak nie, to pewnie przywiozą jakiś agregat. w domu masz tylko wąż i pistolet nic nie strzela, strzela zamknięto komórkowa bo jest twarda jak skała, ja na dach bym się jej nie odważył dać. otwarto komórkowa jest mięciutka i przepuszcza powietrze mnie to wyszło około 55 zł za metr gotowej roboty przy 18-20 cm ( mocno negocjowałem ) przy wełnie wyszło by podobnie. największy atut: ekipa przyjeżdza o 9:00 o 15:00 zwijają żagle. 2 dni wietrzenia i po sprawie. natomiast wszystkie szparki, zakamarki są zapianowane, nie ma żadnego mostka generalnie polecam, ale wiem, że zaraz tu uderzą we mnie wełniarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 jeszcze tylko jedno pytanko - jak z oknami dachowymi ?? Nie zabrudzone, porysowane , etc . Bo powiem ze mnie zaintrygowales i bede temat zglebiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 okna dachowe sobie wcześniej zabudowałem płytami ( wiesz o co chodzi ) i tak mam do dziś - okna zabudowane i gotowe go gładzi a reszty nie mam, jeszcze wieszaki sobie rozmieściłem na krokwiach wcześniej, ale i tak do wełny też to musisz robić okna ekipa zabezpiecza jak przy tynkach mechanicznych ( folia szczelnie na ramie ) i to wszystko. Żadnych strat. Tak naprawdę 3 godziny przygotowań i 3 pianowania. mogę Ci cyknąć fotę jak to u mnie wygląda, ale to wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek91 28.09.2016 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Witam Tynki czyli sciany w domu są już 3-letnie to nie są tynki z tego roku jkc mam zaplanowaną ekipę do wnętrz na ściany . Kładzenie gładzi szpachlowej na ściany i sufity . Teraz pytanie jest końcówka września i jesień czy brak ogrzewania w domu gdy z kotłownia jest nieuzbrojona sufity na piętrze płyta gipsowa pod nią wełna 15cm i dach ocieplony 15 cm sciany na zewnątrz dom ocieplony 10cm czy wystraczy aby zachować odpowiednia temperaturę wewnątrz domu na kładzenie gładzi szpachlowej? boję się że temperaturą która będzie na zewnątrz przejdzie do domu i spowoduje wilgość w nocy co będzie skutkować kropkami czarntmi na scianie ? prosze o wasze komentarze Edytowane 28 Września 2016 przez Krzysiek91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKoniu 28.09.2016 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Wydaje mi sie ze jesli temperatura w pomieszczeniu z gladzia nie spadnie ponizej 5 stopni to bedzei git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.09.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 gładź ? spokojnie. do listopada ma być super pogoda. tynki przed styczniem widywałem także teraz masz jak na bahama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek91 28.09.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Tylko wiecie boję się ze jak będą szpachlować sciany i sufity to będzie ta wilgość w domu a wieczorem zawsze jest za oknem i nad ranem te 9 stopni boję sie o tą wilgoć w nocy aby nie przeszła i aby nie powstały kropki czarne na scianach . proponują mi gładź szpachlową Gładź gipsowa GREINPLAST GG 20kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts