KKoniu 28.09.2016 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Nie jestem ekspertem ale tak mi sie wydaje ze przy gladzi idze dosc cienka warstwa gipsu. To raczej wyschnac powinno dosc szybko. Wilgoci duzo nie bedzie a za dnia wietrzymy. Ja jestem wlasnie przed tynkami i umowiona mam ekipe na poczatek Listopada ( takie terminy ) . Tynk cementowo-wapienny .Goscie od tynkow twierdza ze jak temperatura jest powyzej 5 stopni to jest OK. Wydaje mi sie ze przy takiej pogodzie oraz gladzi wszystko powinno byc dobrze ale lepiej niech wypowie sie ktos kto w tym "robi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 28.09.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2016 (edytowane) Wracam do min. przerw technologicznych, bo gdybyśmy zdecydowali się na gładź, to w którym etapie najkorzystniej ją umieści, ponownie jest zagrożenie wilgocią? Ile czasu dod. potrzeba -1 miesiąc po tynkach wystarczy? I na koniec jak z praktyki wychodzi, po jakim czasie od czasu ZERO można robić schody w drewnie lub parkiet?1. tynkowanie - Czas 0 - start2. ogrz. podłogowe - po 2 tygodniach3. wylewki -po 1 tyg4. gładź -po 1 tyg (po misiącu od tynku?)5. terakota/kafle - po 1 tyg6. ocieplenie poddasza i strychu - po 1 mies7. ocieplenie elewacji - po 1 mies8. wygrzanie wylewki- po 1 mies -czy wygrzewa się same wylewki czy razem z płytkami?9. Prace w drewnie ? - po jakim czasie od tynków? Edytowane 2 Października 2016 przez Adaxis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 02.10.2016 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2016 wygrzanie płytek sobie wrzuć po 2-3 miesiącach, jak masz taką możliwość Zdaje się, że Kolega jest w niewiedzy, albo chciał mnie zrobić w bambuko! Naczytałem się i wiem już, że wygrzewa się wylewki (tak jak pisałem), a Kolegi uwaga była albo nieścisła, albo niepoważna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 03.10.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2016 nieścisła, chodziło oczywiście o wylewkipłytki się wygrzeją, jak je położy i uruchomi ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 16.10.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 OK ale to przykład jak można namieszać laikowi! Nadal mam mętlik i proszę o weryfikację tych minimalnych przerw technologicznych po poszczególnych etapach, bo chciałem sobie elastycznie zaplanować nast. rok - może się uda. Ekipa od ociepleń chce przyjść w maju (wolny termin) i stąd pytanie czy można ocieplać poddasze przed położeniem terakoty na parterze i płytek w łazienkach? Czy ich schnięcie nie zawilgoci wełny? 1. mies.1. tynkowanie - Czas 0 - start 2. mies.1. instalator - ogrzewanie podłogowe - po 2 tygodniach 3. mies.2. wylewki -po 1 tyg 4. mies.2. gładź 1x wyrównująca -po 1 tyg (1. mies. po tynkowaniu) 5. mies.3. wygrzanie wylewki- po 1 mies. od wylania 6. mies.4. terakota/kafle - po 1 tyg od wygrzewania 7. mies.5. ocieplenie poddasza i strychu 8. mies.5 ocieplenie elewacji 9. mies.6. deski/parkiet/schody w drewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts