Smyro 27.06.2016 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Witam Będę zabierał się za remont swojego pokoju. Mam jednak problem z podłogą, obecnie jest to sosnowa drewniana podłoga(zdrowa) 1,5cala położona na legarach(pokój na piętrze) i chciałbym przykryć ją panelami. Tak wiem nie ma nic lepszego jak drewniana podłoga też jestem tego zdania ale gwoździe bite od góry więc cyklinowanie odpada do tego szpary między deskami 0,5-0,8cm Problemem jest to że deski są wybrzuszone i nierówności sięgają do 1cm. Proszę poradźcie co najtaniej będzie zrobić aby dało się położyć panele. Myślałem o położeniu płyt OSB i przykręcenie ich do podłogi i na to panele, zda egzamin? O podniesienie poziomu nie mam się co martwić i tak jest próg 4cm obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.06.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witam Będę zabierał się za remont swojego pokoju. Mam jednak problem z podłogą, obecnie jest to sosnowa drewniana podłoga(zdrowa) 1,5cala położona na legarach(pokój na piętrze) i chciałbym przykryć ją panelami. Tak wiem nie ma nic lepszego jak drewniana podłoga też jestem tego zdania ale gwoździe bite od góry więc cyklinowanie odpada do tego szpary między deskami 0,5-0,8cm Problemem jest to że deski są wybrzuszone i nierówności sięgają do 1cm. Proszę poradźcie co najtaniej będzie zrobić aby dało się położyć panele. Myślałem o położeniu płyt OSB i przykręcenie ich do podłogi i na to panele, zda egzamin? O podniesienie poziomu nie mam się co martwić i tak jest próg 4cm obecnie Aby położyć delikatne panele z laminatu musisz podłoże wyrównać. Tego nie zrobisz płytami OSB. Chyba, że do wyrównania podłoża pod płyty OSB, użyjesz keramzytu i na to dopiero płyty... inaczej musisz cyklinować deski. Gwoździe się dobija przed cyklinowaniem. Zlikwidowania wybrzuszeń likwiduje się taśmą cykliniarską 24 po skosie. Szpary można wypełnić w sposób profesjonalny i trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 30.06.2016 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Chyba nikt Ci lepiej nie doradzi niż Jarekkur więc nic dodawac nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojcikm 05.08.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 Fakt, raczej nie ma lepszego sposobu na wyrównanie tej podłogi, samymi płytami OSB wybrzuszeń nie zlikwidujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts