Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aranżacja mieszkania 63 m2

lukasz298

Recommended Posts

Witam,

bardzo proszę o opinie na temat tego mieszkania. Za chwile będziemy rodziną 2 + 2 dlatego proszę o odpowiedź na pytanie czy da się gdzieś tu wcisnąć 3 sypialnie. Wiem, że może być ciężko. Kolejna opcja to organizacja miejsca do spania dla rodziców w salonie. Da się to zrobić w otwartym salonie?

Mieszkanie się buduje, więc jest sporo możliwości aranżacji.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdr

plan.jpg

Moim zdaniem 3 sypialnie są nierealne, bo 1) nie ma przedpokoju i wchodzi się bezpośrednio do części dziennej - trzeba przede wszystkim wydzielić strefę przedpokoju , 2) w części dziennej okna są tylko w jednym rogu, nie ma gdzie przenieść kuchni... Przedziwny projekt, który developer takie cuda w Lublinie buduje?

No rzeczywiście projekt specyficzny, choć myślę że całkiem niezły. Atutem są bardzo duże balkony. Brakuje okna koło ciągu kuchennego, no i tej trzeciej sypialni. Ma ktoś pomysł jak zaaranżować salon żeby ewentualnie kiedyś zrobić kat do spania? Coś trzeba by zmienić żeby było bardziej funkcjonalnie?

A gdzie zrobiłaś tę 3. sypialnię???

Widze tylko pralkę wsadzoną do szafy, która uniemożliwia przejście do dwóch sypialni i łazienki ;)

To nie pralka, to kibel :-P To tylko poglądowo, w moim "zamyśle" duża łazienka została zamieniona na pokój - pralka siłą rzeczy zabudowana w kuchni. Jakby właściciel dokładnie sobie wymierzył, to można by sprawdzić, czy to możliwe ;-) Aż sobie zmierzyłam, w mojej mikroskopijnej łazience miejsce kiblowe ( ;-) ) zajmuje 80x100 cm i siedzi się w miarę swobodnie :-P Przy ograniczeniu do 90 cm też byłoby znośnie. Licząc ściankę ok. 10 cm, jakby ustawić wc pioziomo (na rysunku), a nie jak teraz pionowo, i zlikwidować tą dziwną ściankę - obudowę kominów/ciągłow, to jest ok. 70 cm przejścia. Zaznaczam, że to tylko bardzo ;-) luźna koncepcja. Można też zrobić wc pod skosem :-P

Witam,

mysłałem o czymś zbliżonym do tego co zaproponowała Bracianka. Zastanawiam się czy ten przedpokój nie będzie wyglądał jak labirynt, sypialnie jak wnęki na szafy, no i salon z aneksem też malutki. Może lepiej zostawić jak jest, a dzieciakom zrobić pokój w większej sypialni. Co myślicie

plan-2.jpg