lukasz298 27.06.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Witam, bardzo proszę o opinie na temat tego mieszkania. Za chwile będziemy rodziną 2 + 2 dlatego proszę o odpowiedź na pytanie czy da się gdzieś tu wcisnąć 3 sypialnie. Wiem, że może być ciężko. Kolejna opcja to organizacja miejsca do spania dla rodziców w salonie. Da się to zrobić w otwartym salonie? Mieszkanie się buduje, więc jest sporo możliwości aranżacji. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2016 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Moim zdaniem 3 sypialnie są nierealne, bo 1) nie ma przedpokoju i wchodzi się bezpośrednio do części dziennej - trzeba przede wszystkim wydzielić strefę przedpokoju , 2) w części dziennej okna są tylko w jednym rogu, nie ma gdzie przenieść kuchni... Przedziwny projekt, który developer takie cuda w Lublinie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz298 27.06.2016 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 No rzeczywiście projekt specyficzny, choć myślę że całkiem niezły. Atutem są bardzo duże balkony. Brakuje okna koło ciągu kuchennego, no i tej trzeciej sypialni. Ma ktoś pomysł jak zaaranżować salon żeby ewentualnie kiedyś zrobić kat do spania? Coś trzeba by zmienić żeby było bardziej funkcjonalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 27.06.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Mieszkanie jak mieszkanie, dla mnie najbardziej problematyczne są kominy. Gdyby dało się zmniejszyć jedną obudowę komina, to może już coś by wyszło z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 A gdzie zrobiłaś tę 3. sypialnię??? Widze tylko pralkę wsadzoną do szafy, która uniemożliwia przejście do dwóch sypialni i łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 27.06.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 A gdzie zrobiłaś tę 3. sypialnię??? Widze tylko pralkę wsadzoną do szafy, która uniemożliwia przejście do dwóch sypialni i łazienki To nie pralka, to kibel To tylko poglądowo, w moim "zamyśle" duża łazienka została zamieniona na pokój - pralka siłą rzeczy zabudowana w kuchni. Jakby właściciel dokładnie sobie wymierzył, to można by sprawdzić, czy to możliwe Aż sobie zmierzyłam, w mojej mikroskopijnej łazience miejsce kiblowe ( ) zajmuje 80x100 cm i siedzi się w miarę swobodnie Przy ograniczeniu do 90 cm też byłoby znośnie. Licząc ściankę ok. 10 cm, jakby ustawić wc pioziomo (na rysunku), a nie jak teraz pionowo, i zlikwidować tą dziwną ściankę - obudowę kominów/ciągłow, to jest ok. 70 cm przejścia. Zaznaczam, że to tylko bardzo luźna koncepcja. Można też zrobić wc pod skosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz298 28.06.2016 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam, mysłałem o czymś zbliżonym do tego co zaproponowała Bracianka. Zastanawiam się czy ten przedpokój nie będzie wyglądał jak labirynt, sypialnie jak wnęki na szafy, no i salon z aneksem też malutki. Może lepiej zostawić jak jest, a dzieciakom zrobić pokój w większej sypialni. Co myślicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts