Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uszkodzone drzwi DRE

Recommended Posts

Nie ładują mi się zdjęcia i ciężko jest mi coś zobaczyć na miniaturkach. Nie wiem jak głęboko to jest - czy tylko wierzchnia warstwa laminatu czy cały się zdarł?

Okleinę jakbyś nie przyklejał, to i tak będzie widać. Polecam Ci jedynie markera do zamazania takich uszkodzeń. Wyretuszujesz ile się da i nic więcej nie zrobisz.

Oczywiście jakiekolwiek próby reklamowania spełzną na niczym, bo chłopaki od reklamacji z DRE znają się na swojej pracy.

"Programiści pracują" nad naprawą paru problemów (m.in ładowania zdjęć). Ja otwieram w nowym oknie.

uszkodzenie normalne. Bywa. Marker, szpachla (ostatnio naprawiałem pół kg wrzuciłem w wielką dziurę w drzwiach zewn). Lub specjalistyczny zestaw do napraw uszkodzeń (tzw- woski - o usługę pytaj w dobrych salonach okiennych/drzwiowych)

No i koniecznie ogranicznik otwarcia w podłodze,ścianie (jak się da go odpowiednio zastosować).

Przecież nie mam zamiaru reklamować, wiadomo że bez sensu :)

Pisałem do DRE - odpisali mi, że muszę się kontaktować z miejscem gdzie kupiłem. A narazie Belpol nie odpisuje.

Wiem, że pewnie jak przykleję okleinę to z bliska będzie widać. Ale za to z daleko nie będzie rzucac się w oczy.

http://www.fotosik.pl/zdjecie/362298d69c05fc1f

http://www.fotosik.pl/zdjecie/c26015f626aa7829

A co mają odpisywać? Okleiny się nie kupuje na metry. Przynajmniej nie na rynku detalicznym.

Idź do sklepu i poproś o fragment. Firmy mają próbniki kolorów, nie widziałbym problemu odciąć nożyczkami taki kawałeczek..

Czy ja wiem czy większość montażystów takie posiada? Ja mam ale jakoś niechętnie się za to zabieram - artysta ze mnie żaden ;).

P.S. pytaj o Adama z działu reklamacji DRE. Powinien coś podpowiedzieć. Ewentualnie zapytaj o płatny serwis.

Wiele firm oferuje coś takiego po zakończeniu gwarancji.

P.S. #2 - Fin - zdjęcia nadal nie wchodzą (czasem też ciężko załadować). Twoim sposobem otwierają się.

Ja swojej skrzynki serwisowej używam często od wielu lat. Kwestia wprawy. Tylko gdybym miał gdzieś jechać na usługę, to miałbym problem jak to wycenić.

A tak? Za 6 zł można kupić odpowiednią szpachlę pod kolor. Ew. od dziecka pożyczyć odpowiedni flamaster.. ;)))

Dla mnie to jakiś malutki promil tego co robię. I to zazwyczaj tylko Klientom którym montowałem lub sprzedałem drzwi X czasu temu. Tak jak piszesz - jedziesz ileś kilometrów gdzie paliwo to lwia część tej usługi. Sama robota prosta, sprzęt śmiesznie tani. Efekt nigdy mnie nie zadowala, choć Klienci czują ulgę po mojej wizycie.

Jednym słowem - taka trochę strata czasu, bo w tym samym tempie byłbym już w połowie montażu drzwi ;), stąd oferta kierowana jest tylko do Klientów którzy kupili u mnie jakieś drzwi.

Dla mnie to jakiś malutki promil tego co robię. I to zazwyczaj tylko Klientom którym montowałem lub sprzedałem drzwi X czasu temu. Tak jak piszesz - jedziesz ileś kilometrów gdzie paliwo to lwia część tej usługi. Sama robota prosta, sprzęt śmiesznie tani. Efekt nigdy mnie nie zadowala, choć Klienci czują ulgę po mojej wizycie.

Jednym słowem - taka trochę strata czasu, bo w tym samym tempie byłbym już w połowie montażu drzwi ;), stąd oferta kierowana jest tylko do Klientów którzy kupili u mnie jakieś drzwi.

Sprzęt śmiesznie tani? Też kiedyś robiłem to zapalniczką;p

Moja walizka serwisowa doposażana przez lata jest warta dla mnie parę tysięcy złotych (tyle bym znalazł faktur). A robię to zwykle za friko (nawet nie jest to szczere słowo "dziękuję" :(

Nie piszę o sprzęcie w walizce ogółem tylko o jej elementach typu flamaster czy wosk. Źle się wyraziłem

Cała walizka z rzeczami potrzebnymi i tymi co cieszą oko (bo jestem cholernym gadżeciarzem) rzeczywiście jest sporo warta. Nie liczyłem nigdy, bo dla mnie to rzeczy które są mi potrzebne. To jakbym poszedł na montaż i pytał się czy Klient nie pożyczy mi poziomnicy.

Z resztą wyszedł nam niezły OFF.

P.S. co do zapłaty w formie mini-$ lub słowa "dziękuję" - nie jesteś odosobniony.

Mareczek87 tego typu uszkodzenia jakie powstały na twoich drzwiach można naprawić w sposób profesjonalny ale niestety w Polsce jeszcze nie ma tego typu firm oferujące takie usługi. Na co dzien naprawiam trudniejsze uszkodzenia. Woski maskujące, które polecają koledzy wykorzystują politurnicy w renowacji mebli są rozwiązaniem dobrym ale mało trwałym i zupełnie nieskuteczym przy tak dużym uszkodzeniu.