questa 27.06.2016 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Witam, dziś dostałam informację od wykonawcy że muszę w ciągu tygodnia zdecydować czy chcę reku z umowy (aeris 350 standard) czy decyduję się na nowy aeris next. Czy ktoś już coś wie na temat aeris next? Czy on juz istnieje na zachodnim rynku? Z góy dziękuję i pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 27.06.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Witam, dziś dostałam informację od wykonawcy że muszę w ciągu tygodnia zdecydować czy chcę reku z umowy (aeris 350 standard) czy decyduję się na nowy aeris next. Czy ktoś już coś wie na temat aeris next? Czy on juz istnieje na zachodnim rynku? Z góy dziękuję i pzdr "Nowy" Zehnder będzie dostępny na naszym rynku od 05-07-2016. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 27.06.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 "Nowy" Zehnder będzie dostępny na naszym rynku od 05-07-2016. A cena, jakieś szczegóły ponieważ na jesieni będę wymieniał mojego drema 400 . Chętnie rozważę opcję dla airpaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 27.06.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Bstach, czemu wymieniają dream.a? Ile u ciebie chodził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 27.06.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Bstach, czemu wymieniają dream.a? Ile u ciebie chodził? Na jesieni będą 3 lata A czemu - zapraszam do lektury moich wcześniejszych postów. Tak krótko na poczatku padł panel dotykowy, instalator wymienił na nowy i powiedział że tak te chińskie mają, nie miałem wymienianej płyty na nowy zestaw z dotykowym ponieważ po wymianie tamten póki co chodzi. Jak przyszły mrozy to jednym słowem z dreama zrobił się dramat. Szczegóły w postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 27.06.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2016 Na jesieni będą 3 lata A czemu - zapraszam do lektury moich wcześniejszych postów. Tak krótko na poczatku padł panel dotykowy, instalator wymienił na nowy i powiedział że tak te chińskie mają, nie miałem wymienianej płyty na nowy zestaw z dotykowym ponieważ po wymianie tamten póki co chodzi. Jak przyszły mrozy to jednym słowem z dreama zrobił się dramat. Szczegóły w postach. Sorrki mój błąd sprawdziłem w papierach i ..... tu niespodzianka na jesieni już mu stukinie 4 lata. Ale ten czas leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 29.06.2016 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 OK ale co jest lepszego w tym nowym Zehnderze?? Mało danych, wykonawca mówi ze szkolenia jeszcze nie miał - że głownie sprawa sietyczy elektroniki. Brać starego aerisa 350 standard czy nowego next? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 29.06.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 OK ale co jest lepszego w tym nowym Zehnderze?? Mało danych, wykonawca mówi ze szkolenia jeszcze nie miał - że głownie sprawa sietyczy elektroniki. Brać starego aerisa 350 standard czy nowego next? Firma Zehnder zakupiła firmę PAUL, która wykonywała jedne z najlepszych rekuperatorów na rynku. Zrobili kopie kilku rozwiązań, które teraz będą także w rekuperatorach marki Zehnder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 30.06.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Jak to "nowa"jednostka nie będzie z pewnością pozbawiona wad , które z czasem wyeliminują . Ja sam decyduję się na nową 450 ale za jakiś czas , mam nadzieję , że już bez mankamentów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 05.07.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Jak to "nowa"jednostka nie będzie z pewnością pozbawiona wad , które z czasem wyeliminują . Ja sam decyduję się na nową 450 ale za jakiś czas , mam nadzieję , że już bez mankamentów ... Czas pokaże.. Wiem, że dość długo ją testowali, ale pewnie niektórych błędów się nie wystrzegli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 05.07.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 OK ale co jest lepszego w tym nowym Zehnderze?? Mało danych, wykonawca mówi ze szkolenia jeszcze nie miał - że głownie sprawa sietyczy elektroniki. Brać starego aerisa 350 standard czy nowego next? Ceny katalogowe za wersję Q są wyższe tylko o ok. 100 - 200 zł. Nie ma jednak jeszcze tych modeli z "bocznego" importu, więc ceny na rynku na razie będą dużo wyższe. Należy jednak pamiętać, że w tych modelach sterownik jest w rekuperatorze i nie trzeba dodatkowo kupować sterownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 16.07.2016 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 sterownik trzeba mieć w domu w wygodnym miejscu bo często się z tego korzysta. A rekuperator warto mieć gdzieś w przestrzeni kotłownia/garaż żeby nie przenosił hałasu do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 16.09.2017 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 Ktoś miał okazję już potestować Nexta? Dostałem propozycję na instalację Next 450 VV TR. Nadal jednak brak opinii na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 26.09.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Ja wybrałem starszą jednostkę. Cena zaważyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts