Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, dziś dostałam informację od wykonawcy że muszę w ciągu tygodnia zdecydować czy chcę reku z umowy (aeris 350 standard) czy decyduję się na nowy aeris next. Czy ktoś już coś wie na temat aeris next? Czy on juz istnieje na zachodnim rynku? Z góy dziękuję i pzdr
https://forum.murator.pl/topic/211982-nowy-rekuperator-aeris-next-majacy-zastapi%C4%87-aeris-lux-i-standard/

Witam, dziś dostałam informację od wykonawcy że muszę w ciągu tygodnia zdecydować czy chcę reku z umowy (aeris 350 standard) czy decyduję się na nowy aeris next. Czy ktoś już coś wie na temat aeris next? Czy on juz istnieje na zachodnim rynku? Z góy dziękuję i pzdr

"Nowy" Zehnder będzie dostępny na naszym rynku od 05-07-2016.

"Nowy" Zehnder będzie dostępny na naszym rynku od 05-07-2016.

A cena, jakieś szczegóły ponieważ na jesieni będę wymieniał mojego drema 400 . Chętnie rozważę opcję dla airpaka.

Bstach, czemu wymieniają dream.a? Ile u ciebie chodził?

Na jesieni będą 3 lata

A czemu - zapraszam do lektury moich wcześniejszych postów. Tak krótko na poczatku padł panel dotykowy, instalator wymienił na nowy i powiedział że tak te chińskie mają, nie miałem wymienianej płyty na nowy zestaw z dotykowym ponieważ po wymianie tamten póki co chodzi. Jak przyszły mrozy to jednym słowem z dreama zrobił się dramat. Szczegóły w postach.

Na jesieni będą 3 lata

A czemu - zapraszam do lektury moich wcześniejszych postów. Tak krótko na poczatku padł panel dotykowy, instalator wymienił na nowy i powiedział że tak te chińskie mają, nie miałem wymienianej płyty na nowy zestaw z dotykowym ponieważ po wymianie tamten póki co chodzi. Jak przyszły mrozy to jednym słowem z dreama zrobił się dramat. Szczegóły w postach.

Sorrki mój błąd sprawdziłem w papierach i ..... tu niespodzianka na jesieni już mu stukinie 4 lata. Ale ten czas leci ;)

OK ale co jest lepszego w tym nowym Zehnderze?? Mało danych, wykonawca mówi ze szkolenia jeszcze nie miał - że głownie sprawa sietyczy elektroniki. Brać starego aerisa 350 standard czy nowego next?
OK ale co jest lepszego w tym nowym Zehnderze?? Mało danych, wykonawca mówi ze szkolenia jeszcze nie miał - że głownie sprawa sietyczy elektroniki. Brać starego aerisa 350 standard czy nowego next?

Firma Zehnder zakupiła firmę PAUL, która wykonywała jedne z najlepszych rekuperatorów na rynku.

Zrobili kopie kilku rozwiązań, które teraz będą także w rekuperatorach marki Zehnder.

Jak to "nowa"jednostka nie będzie z pewnością pozbawiona wad , które z czasem wyeliminują . Ja sam decyduję się na nową 450 ale za jakiś czas , mam nadzieję , że już bez mankamentów ...
Jak to "nowa"jednostka nie będzie z pewnością pozbawiona wad , które z czasem wyeliminują . Ja sam decyduję się na nową 450 ale za jakiś czas , mam nadzieję , że już bez mankamentów ...

Czas pokaże..

Wiem, że dość długo ją testowali, ale pewnie niektórych błędów się nie wystrzegli...

Ceny katalogowe za wersję Q są wyższe tylko o ok. 100 - 200 zł.

Nie ma jednak jeszcze tych modeli z "bocznego" importu, więc ceny na rynku na razie będą dużo wyższe.

Należy jednak pamiętać, że w tych modelach sterownik jest w rekuperatorze i nie trzeba dodatkowo kupować sterownika.

• 2 weeks później...
sterownik trzeba mieć w domu w wygodnym miejscu bo często się z tego korzysta. A rekuperator warto mieć gdzieś w przestrzeni kotłownia/garaż żeby nie przenosił hałasu do domu
  • 1 year później...
  • 2 weeks później...