mihookoz 28.06.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam, mam wycenę od ms i od oknoplastu na okna oraz na HSTDroższa z oknoplastu na winergetic premium i tu wszytsko jasne. W MS okna MSLine+ ale HST taki opis Drzwi przesuwne typu HS - skrzydła proste, listwy przyszybowe proste, uszczelki czarne Szyba: 4T/16Ar/4/16Ar/4T , u=0.5 Termofloat ciepła Ramka CHROMATECH UltraOkucie: SIEGENIA HS-Portal 300KF Zna ktoś, używa HST z firmy M&S PozdrawiamDarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 28.06.2016 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam Może sprecyzuj pytanie - co jest nie jasne w opisie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 28.06.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihookoz 29.06.2016 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Pytanie dla osób które użytkują, mają HS z firmy M&S. Technicznie to pytam jak się sprawują te okucia czy są problemowe? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 29.06.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Czy gwoździe się wyginają? Owszem, tak. Głównie wtedy, gdy źle użyjemy młotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmatorBudujeDom 12.07.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam serdecznie, Jestem w podobnej sytuacji - waham się między MS a Oknoplast. Mile widziane inne opinie. Trochę mnie zaskakuje, że dystrybutorzy z obu firm chcą 90% pieniędzy przed montażem - czy to standard? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.07.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2016 Witam Witam serdecznie, Jestem w podobnej sytuacji - waham się między MS a Oknoplast. Mile widziane inne opinie. Trochę mnie zaskakuje, że dystrybutorzy z obu firm chcą 90% pieniędzy przed montażem - czy to standard? A dlaczego TYLKO 90 % ??? Za TOWAR trzeba płacić w 100%. Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ??? Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 13.07.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Witam A dlaczego TYLKO 90 % ??? Za TOWAR trzeba płacić w 100%. Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ??? Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ? Pozdrawiam Mam okna Oknoplast winergetic premium, póki co jestem zadowolony lecz HST w czasie upałów chodzi nieco ciężej. Ja brałem okna w zimowej promocji, tak że musiałem zapłacić z góry za całość razem z montażem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 13.07.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 (edytowane) Witam A dlaczego TYLKO 90 % ??? Za TOWAR trzeba płacić w 100%. Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ??? Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ? Pozdrawiam 90%, bo pewnie 10% dotyczy montażu. Nie zartuj , ze 100% trzeba zaplacic? Specyficzny macie ten dział okien, nie potraficie bez cynizmu? Dziwne masz porownania z tymi cenami, w budowlance za wiekszosc placisz po dostarczeniu/zamontowaniu to okna sa specyficzne(ale to logiczne, bo czesto sa robione pod dany wymiar i potem nie byloby co z nimi zrobic/komu sprzedac). Za materialy place jak mi je przywioza, za usluge po jej wykonaniu. PS Nie wiem jak w Bydgoszczy macie z chlebem, ale jak zapłacisz za chleb to nie odbierasz go tydzień póżniej Edytowane 13 Lipca 2016 przez Busters Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.07.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 I raczej dostajesz ten chleb, a nie musisz tracić czasu i zdrowia w sądach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmatorBudujeDom 18.07.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Witam A dlaczego TYLKO 90 % ??? Za TOWAR trzeba płacić w 100%. Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ??? Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ? Pozdrawiam Nie można porównywać chleba czy samochodu do okien - bo to produkty gotowe przy zakupie. Okna to produkt gotowy po montażu, a więc wtedy powinna następować jakaś ostateczna zapłata. Oczywiście nie jestem lunatykiem i zdaję sobie sprawę z zaangażowania środków po stronie dystrybutora okien, ale z mojej perspektywy po wpłacie środków to motywacja do dobrej realizacji usługi może się już bardzo obniżyć - szczególnie w sytuacji 100% płatności... Myślę, że wpłata 50% byłaby uczciwa, a jednocześnie motywująca do rzetelnego wykonania usługi. Osobiście obawiam się tego, że montaż zostanie źle wykonany, a ja będę później dochodził poprawek w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmatorBudujeDom 18.07.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Mam okna Oknoplast winergetic premium, póki co jestem zadowolony lecz HST w czasie upałów chodzi nieco ciężej. Ja brałem okna w zimowej promocji, tak że musiałem zapłacić z góry za całość razem z montażem. Pozdrawiam. A skąd jest / jak się nazywa Twój dystrybutor Oknoplastu? Buduję w okolicach Warszawy i do tej pory rozmawiałem z dwoma dystrybutorami, ale ich zainteresowanie tematem jest dziwnie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 19.07.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 A skąd jest / jak się nazywa Twój dystrybutor Oknoplastu? Buduję w okolicach Warszawy i do tej pory rozmawiałem z dwoma dystrybutorami, ale ich zainteresowanie tematem jest dziwnie małe. To trochę daleko, ja zamawiałem w Gnieźnie. Obsługa na wysokim poziomie, montaż poprawny i przede wszystkim zawsze odbierają telefony i dotrzymują co do minuty terminów przyjazdu serwisantów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 19.07.2016 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Zamawiałem okna u dystrybutora Vetrexu w Warszawie, przedpłata na poziomie 30 %. Montaż zaplanowany na sierpień, wtedy będę mógł powiedzieć coś więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2016 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2016 Myślę, że wpłata 50% byłaby uczciwa, a jednocześnie motywująca do rzetelnego wykonania usługi. Zawsze mozesz zamówić okna bez montażu i sam go zrobić (ew. zlecić własnej, wyselekcjonowanej ekipie). I zrezgnować z dodatkowego rabatu jaki producencie dają za pełną wpłatę. I jestem pewien, ze wtedy zaliczka będzie normalna. Tylko i tak reszta płatności powinna odbyć się przy przekazaniu towaru. Po prostu jak Kuba Bogu.. 100 % zaliczki to normalne w dzisiejszych czasach. Podobno firmy nie płacą. Firmom nie płacą. Ogólnie lipa - taka wolona amerykanka - rządzi ten, który trzyma kase. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts