Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MS czy Oknoplast

Recommended Posts

Witam,

mam wycenę od ms i od oknoplastu na okna oraz na HST

Droższa z oknoplastu na winergetic premium i tu wszytsko jasne.

W MS okna MSLine+ ale HST taki opis

Drzwi przesuwne typu HS - skrzydła proste, listwy przyszybowe proste, uszczelki czarne

Szyba: 4T/16Ar/4/16Ar/4T , u=0.5 Termofloat ciepła Ramka CHROMATECH Ultra

Okucie: SIEGENIA HS-Portal 300KF

Zna ktoś, używa HST z firmy M&S

Pozdrawiam

Darek

• 2 weeks później...

Witam

Witam serdecznie,

Jestem w podobnej sytuacji - waham się między MS a Oknoplast. Mile widziane inne opinie.

Trochę mnie zaskakuje, że dystrybutorzy z obu firm chcą 90% pieniędzy przed montażem - czy to standard?

A dlaczego TYLKO 90 % ???

Za TOWAR trzeba płacić w 100%.

Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ???

Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ?

Pozdrawiam

Witam

Za chleb czy samochód płacisz dopiero po zjedzeniu czy też przejechaniu pierwszych 100 km ???

Za towar przed dostawą a za montaż zapłacisz po zamontowaniu całości - to chyba uczciwe i normalne ?

Pozdrawiam

Mam okna Oknoplast winergetic premium, póki co jestem zadowolony lecz HST w czasie upałów chodzi nieco ciężej. Ja brałem okna w zimowej promocji, tak że musiałem zapłacić z góry za całość razem z montażem. Pozdrawiam.

Witam

Pozdrawiam

90%, bo pewnie 10% dotyczy montażu. Nie zartuj , ze 100% trzeba zaplacic? Specyficzny macie ten dział okien, nie potraficie bez cynizmu?

Dziwne masz porownania z tymi cenami, w budowlance za wiekszosc placisz po dostarczeniu/zamontowaniu to okna sa specyficzne(ale to logiczne, bo czesto sa robione pod dany wymiar i potem nie byloby co z nimi zrobic/komu sprzedac). Za materialy place jak mi je przywioza, za usluge po jej wykonaniu.

PS Nie wiem jak w Bydgoszczy macie z chlebem, ale jak zapłacisz za chleb to nie odbierasz go tydzień póżniej ;)

Edytowane przez Busters

Witam

Pozdrawiam

Nie można porównywać chleba czy samochodu do okien - bo to produkty gotowe przy zakupie. Okna to produkt gotowy po montażu, a więc wtedy powinna następować jakaś ostateczna zapłata.

Oczywiście nie jestem lunatykiem i zdaję sobie sprawę z zaangażowania środków po stronie dystrybutora okien, ale z mojej perspektywy po wpłacie środków to motywacja do dobrej realizacji usługi może się już bardzo obniżyć - szczególnie w sytuacji 100% płatności... Myślę, że wpłata 50% byłaby uczciwa, a jednocześnie motywująca do rzetelnego wykonania usługi.

Osobiście obawiam się tego, że montaż zostanie źle wykonany, a ja będę później dochodził poprawek w sądzie.

Mam okna Oknoplast winergetic premium, póki co jestem zadowolony lecz HST w czasie upałów chodzi nieco ciężej. Ja brałem okna w zimowej promocji, tak że musiałem zapłacić z góry za całość razem z montażem. Pozdrawiam.

A skąd jest / jak się nazywa Twój dystrybutor Oknoplastu? Buduję w okolicach Warszawy i do tej pory rozmawiałem z dwoma dystrybutorami, ale ich zainteresowanie tematem jest dziwnie małe.

A skąd jest / jak się nazywa Twój dystrybutor Oknoplastu? Buduję w okolicach Warszawy i do tej pory rozmawiałem z dwoma dystrybutorami, ale ich zainteresowanie tematem jest dziwnie małe.

To trochę daleko, ja zamawiałem w Gnieźnie. Obsługa na wysokim poziomie, montaż poprawny i przede wszystkim zawsze odbierają telefony i dotrzymują co do minuty terminów przyjazdu serwisantów. Pozdrawiam.

Myślę, że wpłata 50% byłaby uczciwa, a jednocześnie motywująca do rzetelnego wykonania usługi.

Zawsze mozesz zamówić okna bez montażu i sam go zrobić (ew. zlecić własnej, wyselekcjonowanej ekipie). I zrezgnować z dodatkowego rabatu jaki producencie dają za pełną wpłatę. I jestem pewien, ze wtedy zaliczka będzie normalna. Tylko i tak reszta płatności powinna odbyć się przy przekazaniu towaru.

Po prostu jak Kuba Bogu..

100 % zaliczki to normalne w dzisiejszych czasach. Podobno firmy nie płacą. Firmom nie płacą. Ogólnie lipa - taka wolona amerykanka - rządzi ten, który trzyma kase.