Werd 28.06.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam wszystkich jestem nowym forumowiczem.Mój problem polega na tym, że wszystkie ściany i sufity w mieszkaniu pokryte są swojego rodzaju tynkiem strukturalnym którego chcę się pozbyć. Nawet nie wiem jak to fachowo nazwać, cała powierzchnia jest chropowata, posiada takie "kamyczki". Niestety nie wiem czym i w jaki sposób było to wykonywane. Czy całą tą powierzchnię należy zeskrobac następnie gruntować i na to gładź? Proszę fachowców o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.07.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Szanowny Panie, pomocne będzie zamieszczenie zdjęcia opisywanych przez Pana ścian. Polecam sprawdzić stan tynku. Jeśli kruszy się on i odspaja od podłoża, konieczne będzie jego skucie, a następnie dokładne oczyszczenie powierzchni. Gdy jest w dobrym stanie, można ograniczyć się do jego przeszlifowania papierem ściernym, odpylenie i zagruntowania gruntem głęboko penetrującym ACRYL-PUTZ® GP 41. Na tak przygotowane podłoże można nałożyć gładź szpachlową, np. ACRYL-PUTZ® ST10 START. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts