piotr_mbn 28.06.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam, Posiadam studnię głębinową oraz pompę (Omnigena), tłoczy ok. 10m do sterownika i małego zbiornika (chyba 10l), natomiast dom jest jeszcze 6-8m wyżej. Sterownik grundfossa ustawiłem na załączanie przy konkretnym ciśnieniu i wył. przy +1bar. Ciśnienie jest bardzo niestabilne (pompa załącza się co kilka sekund przy poborze wody) i dlatego chcę dodać większy zbiornik - czy 100l będzie OK? W domu 1-2 osoby, czasem więcej. Kiedyś droższa pompa grundfossa dawała sobie lepiej rade ale miała własną złożoną elektronike. Mój pomysł jest natomiast taki, żeby zbiornik zainstalować już w domu, czyli jak wspomniałem 6-8m powyżej poziomu sterownika. Byłoby to po prostu łatwiejsze w tej chwili a także pomysłałem że ciśnienie w zbiorniku było by mniejsze. Jest miejsce na instalacje w szybie wod-kan. Czy są jakieś przeciwwskazania? Kolejne moje pytanie - czy tanie zbiorniki przeponowe IBO itp. (z Chin) - na aukcjach po 250-300zł - nie będą rdzewiały od środka przy mniejszym poborze wody? Jaki ew. kupić? dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts