Thew991 28.06.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Cześć, mam do Was pytanie - do zamontowania karnisz stalowy, razem z karniszem do każdego uchwytu dołączona kotwa stalowa jak ta: http://fischer.sklep.pl/13-fsa-kotwa-tulejowa Ściany w mieszkaniu mam z porothermu, czy takie kotwy beda wystarczajace i powinny utrzymać karnisz z zasłonami? Naczytałem się o kotwach chemicznych, itd. ale nie wiem czy nie wyolbrzymiam - z drugiej strony nie chciałbym żeby karnisz spadł mi na głowe Proszę o radę, czy powinienem zastosować coś innego? Czy są takie stalowe kotwy specjalne do porothermu (potrzebuje śrubę z takim samym gwintem, aby wkręcić na nią uchwyt)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 28.06.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 zobacz sobie fajnie gość pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thew991 29.06.2016 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Dzieki za material, obejrzalem i zrozumialem. Problem polega na tym, ze uchwyty od karnisza musze nakrecic na gwint - stad nie moge go zamocowac na "zwykle" kolki, potrzebuje chyba kotwy jak ta co wyslalem, tylko z przeznaczeniem do materialow z pustymi przestrzeniami - sa takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 29.06.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Zakładając że nie będziesz się na karniszu podciągał to taka kotwa jak pokazujesz powinna wystarczyć z zapasem. Z drugiej strony mocno skręcona może, przynajmniej teoretycznie, rozkruszyć ścianki pustaka więc jeśli chcesz mieć na pewno spokój, to użyj kotwy chemicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts