Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonanie ściany nowego budynku

Recommended Posts

Witam,

z góry przepraszam, jeśli umieściłem post w złym miejscu/kategorii.

Otóż kupiłem mieszkanie w nowo powstającym bloku mieszkalnym i dziś byłem na budowie sprawdzić jak wygląda stopień zaawansowania prac w moim mieszkaniu. Przez przypadek zauważyłem ciekawą rzecz...

Nie wiem na ile widać na zdjęciu niemniej jednak postaram się opisać najlepiej jak się da (jestem laikiem w tych sprawach). Ściana parteru bardzo odbiega od ściany pierwszego piętra. Ściana parteru sprawia wrażenie jakby była murowana pod sporym kątem, ponieważ w miejscu do którego zdołałem sięgnąć jest to różnica około 7cm.. Zdjęcie, które załączyłem przedstawia sytuację widzianą od spodu - po prawej stronie widzimy jak bloczki ściany pierwszego piętra wystają przed ścianę parteru (jest tam jakiś drewniany klin).

Proszę o informacje czy jest to zgodne ze sztuką (rozumiem możliwość małych nierówności etc) i czy przede wszystkim jest bezpieczne. Dodam, że budynek ma 3 piętra.

Bardzo proszę o pomoc.

4fe7b5e9-8e2e-4c54-9926-07818ac50db7.jpg

https://s31.postimg.org/buml4tx23/4fe7b5e9_8e2e_4c54_9926_07818ac50db7.jpg

Edytowane przez Kamil2016