reb 29.06.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Witam,Nadchodzą upalne dni. Chcemy z żoną zakupić klimatyzator przenośny.I tutaj moje pytanie odnośnie jego montażu. On odprowadza ciepłe powietrze przez rurę fi 100/120.Co zrobić z tą rurą? Czy mogę zrobić dziurę w elewacji? na swoim balkonie? Czy wolno mi coś takiego zrobić? Czy jest to legalne? Gdyby opcja powyżej nie była poprawną, czy mogę podłączyć to do komina w kuchni? Aczkolwiek wchodząc nie przez nią tylko z drugiej strony ściany?Doczytałem że mogłoby to zaszkodzić sąsiadom że u nich nie byłoby wentylacji prawidłowej? Nie wiem czy to ważne, mieszkam na 10 piętrze w wieżowcu. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 29.06.2016 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Do komina na pewno wpiac nei mozesz. Czy mozesz zrobic dziure musisz zapytac administracje/zarzadce.Wydaje mi sie, ze na balkonie dziure zrobic mozesz, elewacji w ten sposob raczej nie zniszczysz.Nie wiem jak twoj balkon wyglada, ale ja bym dziure zrobil i sie nie pytal nikogo (jesli to sciana balkonowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reb 30.06.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedź, ktoś jeszcze się wypowie, pomoże?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts