MB 29.07.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Czescczy geodeta powinien byc polecony przez kogos...czy powinien byc gosciem ze Starostwa lub Urzedu Gminy? W kazdym razie dzialajacym na terenach mojej dzialki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wronka 29.07.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 My wybralismy 'z urzedu'. Zawsze troche wie o zwyczajach gminy i w razie potrzeby podpowie jak najlepiej cos zalatwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 29.07.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 ja na swojego też trafiłem w sumie przez kobiete pracującą w urzędzie gminy, taki to już scieżki ma wydeptane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajoss 29.07.2004 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 w sumie chyba tak... jak kiedys zaczalem rozmowe z jednym, a potem okazalo sie ze jest z innego powiatu, to poradzil, bym poszedl do swojego urzedu (albo czytal ogloszenia na tablicy przed nim), bo tylko takiemu nie robia problemow w dostepie do dokumentacji itp. taka mala klika, ale w naszym kraju to wszak normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marpanek 29.07.2004 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Na Boga kochani inwestorzy, to Wy sami stwarzacie te kliki materiały geodeta pobiera w PODGiK, nie ma ta instytucja nic wspólnego z Urzędem, a i urząd musi się stosować do przepisów. Geodeta ma być kompetentny, działać na tym terenie i jego cena ma Wam odpowiadać, to wszystko, a pracownicy Urzędu mają zabronione prowadzenie działalności gospodarczej na swoim terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 29.07.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 marpanek ja mi wyjasnisz taka sprawę, że jak szukałem geodety do podziału działki w Warszawie(wtedy jeszcze był podział na gminy) w gminie X, rozmawiałem z geodetą iksinskim z gminy Y i powiedział od razu że on tam nie działa, więc w końcu trafiliśmy do geodety działającym w gminie X. nie zawsze jest tak że my coś tworzymy, to juz funkcjonuje od lat i ciężko z tym walczyć. jak komus zalezy na czasie jest zmuszony wziąść geodetę powiedzmy "poleconego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajoss 29.07.2004 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Na Boga kochani inwestorzy, to Wy sami stwarzacie te kliki materia?y geodeta pobiera w PODGiK, nie ma ta instytucja nic wspólnego z Urze˛dem, a i urza˛d musi sie˛ stosowac´ do przepisów. Geodeta ma byc´ kompetentny, dzia?ac´ na tym terenie i jego cena ma Wam odpowiadac´, to wszystko, a pracownicy Urze˛du maja˛ zabronione prowadzenie dzia?alnos´ci gospodarczej na swoim terenie. ja napisalem jeno, co mi powiedzial geodeta, z ktorym rozmawialem... jaki jest moj udzial w tworzeniu "kliki"? a to, co napisal Sidney - pokazuje, ze teoria sobie, a praktyka sobie. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 29.07.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Szanowni Państwo!Dlaczego koniecznie musi to być geodeta który pracuje w Urzędzie Gminy? Czasy nakazowo-rozdzielcze dawno minęły i mamy wolny rynek!Geodeta musi mieć przed wszystkim uprawnienia do wykonywania zawodua osobną sprawą jest to czy mu się chce jeździć w teren na drugi koniec miast? Geodeci prowadzą własną działalność gospodarczą i nie mają żadnych związków z gminą. Urzednik w gminie nie może zakwestionowaćmapy wykonanej i podstemplowanej przez geodetę !!!Zatem skąd te wszyskie obawy ? Czy kupując projekt domu kupujecieprojekt autorstwa architekta z konkretniego Starostwa !!!!?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 29.07.2004 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 A ja wybrałam geodetę z Urzedu Miasta- załatwił wszystko szybko i bez ceregieli. Geodeta (wolny strzelec) załatwiał wszystko powoli i flegmatycznie, czepiał sie o wszystkie dokumenty, pozwolenia i decyzje nawet jeśli miały byc dopiero wydane. Geodecie z Urzedu nie musialam niczego wyjasniac bo znał sprawę, małlo tego był o połowę tańszy, a że kasę wziął do kieszeni bez rachunku to dokumenty miałam podbite fachowo i właściwą pieczatką a tylko to się liczy u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 29.07.2004 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Dzwoń po wszystkich możliwych geodetach. Pytaj czy mogą to załatwić, jaki termin i ile kosztuje. Reszta niech Ciebie nie obchodzi - bo po co? Wybierz najtańszego pod warunkiem, że podaje sensowny (krótki) czas wykonania usługi. Geodeta to tylko geodeta - w zasadzie Tobie nie jest to potrzebne, po prostu ma być mapka, ma być coś wkreślone, coś wytyczone i koniec. Ja znalazłem bardzo taniego geodetę jak na Poznań. Zrobił mapki, są wszystkie pieczątki i zupełnie mi to wisi, że facet nawet nie był na działce (wiem bo nie wkreślił budynku stojącego na sąsiedniej działce, a jak go zapytałem to się zmieszał). Przecież ta mapka to tylko biurokracja. Ona nie jest potrzebna inwestorowi tylko urzędasom ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MB 29.07.2004 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Dzieki za odpowiedzi a na co nalezy zwrocic uwage przy odbiorze mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 29.07.2004 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 Ja też wybrałam z gminy, trochę to upraszcza (uważaj żeby tylko za mocno Cię nie skasował).pozdroawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts