yarecki_wr 30.06.2016 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Pytanie przede wszystkim czy to jedno i to samo, albo czy M6 może być szczelinowy? W projekcie mam M6 a na budowie widzę przyjechały szczelinowe a nie tego się spodziewałem więc nie wiem co o tych szczelinowych myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 30.06.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Pytanie przede wszystkim czy to jedno i to samo, albo czy M6 może być szczelinowy? W projekcie mam M6 a na budowie widzę przyjechały szczelinowe a nie tego się spodziewałem więc nie wiem co o tych szczelinowych myśleć. Ostatnio znajomy sie zastanawial czy zwykle bloczki czy te drazone bo tansze, niby nie maja gorszych parametrow ale wzial zwykly bloczek. Wykonawca namawial go na drazone bo lzejsze, ale jak przyjechal transport z bloczkami to kierowca mowil ze dla siebie nikt nie zamawia drazonych, tylko deweloperzy bo sa tamsze. Kwestia u ciebie kto zamawia material, ty czy wykonawca, jak ty to na jaki umawiales sie w hurtowni i jaki wycenili, jak wykonawca to jakie byly ujete w kosztorysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 30.06.2016 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Wykonawca zamawia materiał. W umowie mam zapis, że zgodne z projektem a w projekcie jest tylko, że maja iść bloczki M6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 30.06.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Wykonawca zamawia materiał. W umowie mam zapis, że zgodne z projektem a w projekcie jest tylko, że maja iść bloczki M6. No to przewalil cie z 60gr na sztuce, bo taka byla mniej wiecej roznica w cenie miedzy pelnymi a dziurkowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 30.06.2016 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 To drobiazg bardziej mi chodzi, czy można tu powiedzieć, że dalej jest wszystko zgodnie z projektem. Niedługo się też dowiem jak im poszło ze ścianką bo przeszła niezła ulewa więc pewnie będą pełne wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 30.06.2016 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 To drobiazg bardziej mi chodzi, czy można tu powiedzieć, że dalej jest wszystko zgodnie z projektem. Niedługo się też dowiem jak im poszło ze ścianką bo przeszła niezła ulewa więc pewnie będą pełne wody. Jak dla ciebie to drobiazg to moze mnie zatrudnij przy ilosci jaka u mnie poszla to jest 1tys w plecy, chetnie wezme a tak powaznie to nie wiem dokladnie czy te dziurawe lapia sie na m6 ale wg taka zmiana co najmniej powinna byc z toba uzgodniona. Ja tam bym nie chcial wydrazonych fundamentow. Zwlaszacza ze sciany fundamntowe sa w ziemi, podniesie sie poziom wody gruntowej i stoja w wodzie, w tych sczelinach zgromadzi sie woda, a fundamenty nie sa ponizej strefy przemarzanaia. Reszte sobie sam dopowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarecki_wr 30.06.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Efekty dzisiejszej ulewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts