qbrakus 29.07.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 powtarzam temat z "Wymiany doswiadczen" Pilnie potrzebuję instrukcji montażu segmentowej bramy garażowej Wiśniowskiego. Owa brama wyposażona jest w sprężyny skrętne (obniżone prowadzenie ze względu na niskie nadproże). Przeszukałem serwis producenta i takowej nie znalazłem. Gdyby ktoś posiadał taką dokumentację to proszę o pomoc. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 29.07.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2004 mam tylko Hormana wiec nie pomoge Pozrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 26.08.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Mam instrukcję montażu, która była dołączona do mojej segmentowej bramy Wiśniowski ale niezbyt wiem co to sprężyny skrętne (może u mnie tego nie było) - niemniej jednak jesli jeszcze taka instrukcja będzie przydatna to skopiuję ją lub zeskanuję i chętnie udostepnię. Instrukcja jest napisana przejrzyście i dzieki niej udało mi sie własnoręcznie zmontowac bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 27.08.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 . Instrukcja jest napisana przejrzyście i dzieki niej udało mi sie własnoręcznie zmontowac bramę. WOW gratulacje przy Hormanie też można sie bawić w montaż ale sporo czasu trzeba by było poświecić jak ja widziałem jak oni to montowali to sporo roboty było a pozatym jedna cześć była nie od tego kompletu ciekawe jak bym miał sam to zmontować i bym główkował gdzie tą część zamonyować no gdzie Pozdrawiam napewno dla chcącego nic trudnego z zamontowaniem bramy tylko trzeba poświecić cały dzień napewno jak sie pierwszy raz montuje noi sie kase zaoszczdza napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 28.08.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Przy bramie Wiśniowskiego części były spakowane grupami w woreczki tak, że łatwo było połapać się co do czego służy. W instrukcji są zdjecia poszczególnych etapów montażu, więc generalnie nic trudnego. Swoją bramę montowałem w pojedynkę i udało się to zrobić w ok 5-6 godz, ale trzeba przyznać, że para rąk do pomocy jest bardzo wskazana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 28.08.2004 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 gratulacje jak w pojedynke ale co widze na fotce to jest garaz na jedno auto ale i tak jak sam zamontowałeś tzn JESTEŚ WIELKI Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkotek 29.08.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2004 Garaż jest na dwa samochody ale jeden przed drugim - brama 2500x2100. Dzięki za pochwały ale nie jestem ich godzien . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek kotłowski 25.09.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Mam instrukcję montażu, która była dołączona do mojej segmentowej bramy Wiśniowski ale niezbyt wiem co to sprężyny skrętne (może u mnie tego nie było) - niemniej jednak jesli jeszcze taka instrukcja będzie przydatna to skopiuję ją lub zeskanuję i chętnie udostepnię. Instrukcja jest napisana przejrzyście i dzieki niej udało mi sie własnoręcznie zmontowac bramę. Witam jak możesz proszę o wysłanie insrtukcji do bramy,dzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek kotłowski 25.09.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 proszę o wysłanie instrukcji montażu bramy,z góry dziękuję[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 25.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 sądzisz, że gość 6 lat czekał aż go ktoś w tym temacie poprosi o udostępnienie instrukcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 25.09.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Ja tylko powiem, że w życiu widziałem na oczy dwie różne ekipy montażystów bram w akcji. Ekipa nr 1 składała się z 4-6 ludzi, którzy przewijali się przez garaż 3 dni. Mieli VW Transportera i VW Passata, obydwa wyładowane po brzegi narzędziami i duperelami. Efekt, brama o mało nie zabiła właścicielki (tak naciągnęli sprężyny), a na koniec odpadła od sufitu bo kołki rozporowe nie trzymały w Akermanie. Ekipa nr 2 składała się z 2 ludzi, którzy przewijali się przez garaż 3 godziny. Przyjechali VW Golfem, mieli 2 wiertarki, stojak-podnośnik (do podparcia bramy), 2 walizki z narzędziami. Po 3 godzinach brama chodziła tak lekko, że można ją było palcem posuwać. Na marginesie to byli emerytowani górnicy, którzy z nudów zaczęli montować bramy garażowe. Ot taka dygresja na marginesie samodzielnego montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 16.05.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 a ja am pytanko, do użytkowników bram segmentowych, lub do kogoś kto sam podjął się montażu, wg mnie to nic trudnego, sam z pomocą drugiej osoby zaczęliśmy montaż, jednak jest parę szczegółów o które chce zapytać:czy pomiędzy panelami zostawiać jakiś minimalny luz w poziomie? i gdzie zamontować sprężyny skrętne, z tego co widziałem u 3 osób, to nie ma reguły, (ale mogę się mylić) są one zmontowane albo na środku albo na brzegach bramy? jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 20.05.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Sam zamontowałem u siebie Hormanna z napędem. Uważna, nawet kilkukrotna lektura instrukcji i zaplanowanie każdego etapu przynosi dobre efekty. Jeszcze lepsze przynosi precyzyjne używanie poziomicy i przygotowanie płaszczyzny ściany pod montaż profili ramiaka. A tak obok to więcej miałem problemów z uzyskaniem wszystkich potrzebnych elemetów zestawu od handlowca niż z samym montażem. Co chwila sie okazywało, że coś jeszcze z mojego zamówienia leży sobie na magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quaritto 23.05.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 skorzystam z okazji, że temat uaktulniony;) otóż obsadzam brame i jestem na etapie, że zostało mi wypełnić szczeliny między profilami a scianą, co wy na to żeby zrobić to pianką?od wenwątrz i zewnątrz chyba też.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.05.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Niskorozprężna daje radę. A od zewnątrz i tak chyba jakieś styro będziesz kleił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quaritto 23.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 raczej nie, tam jest max 3cm i to nie tak, że stojąc na wprost, bo profil jest schowany do połowy tylko miedzy profilem a scianą patrząc w bok... (bo brama byla wymieniana na miejsce starej) mam nadzieje że wiadomo oc o mi chodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts