Egzor 30.06.2016 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Witam! Mam pytanie odnośnie drogi dojazdowej do działki. Otóż do działki prowadzi wąska działka, która w księgach wieczystych nie jest oznaczona dr czyli jako droga tylko jako grunty orne i łąki. Miejscowy plan zagospodarowania przewiduje te działki jako budowlane mieszkaniowe. Wraz z kuponem działki właściwej dostałbym udziały w tej wąskiej działce. Czy w takim wypadku można uzyskać pozwolenie na budowę na działce docelowej podając tamtą działkę jako dojazdową? Pozdrawiam i proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 30.06.2016 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Droga dojazdowa do działki musi spełniać pewne kryteria , chociażby szerokość drogi .Stosunkowo łatwo jednak można uzyskać odstępstwo w ministerstwie . Sam to przerabiałem . Większe utrudnienia to media , tutaj można się wyłożyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egzor 30.06.2016 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Ten dojazd spełnia wymagania miejscowego planu zagospodarowania odnośnie dróg wewnętrznych tzn. szerokość. Prąd jest już poprowadzony inne media są bardzo blisko. Starostwo nie będzie robiło problemów jeśli droga dojazdowa ma taki charakter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 01.07.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Jeśli wszystko zgodne z MPZ to problemów nie będzie - sam mam podobny układ i wszystko poszło ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts