Velthar 01.07.2016 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Witam wszystkich.Mam dylemat czy na strychu dawać folię paroizolacyjną? http://www.fotoszok.pl/upload/b77c3edb.jpg Na moim "profesjonalnym" obrazku kolorem pomarańczowym jest zaznaczona wełna,kolorem żółtym folia paroizolacyjna w części mieszkalnej poddasza a kolorem czarnym (tam gdzie właz) folia izolacyjna. Na niebiesko właz. Strych w projekcie nie był docieplany, tylko membrana i dachówka. Ja miałem spory nadmiar wełny więc dociepliłem 15cm między krokwie i zakładka 5cm. W strychu nie ma ani jednego okna ani włazu na komin bo wejście jest od zewnątrz. Poddasze jest mieszkalne. A strych ma tak z metr wysokości. Mieszkam już jedną zimę i tam nie było wilgoci. Zastanawiam się czy jak zastosuje tam paroizolacyjną folię to zrobię puszkę i dopiero zacznie się skraplać para. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts