OnlyAfc 22.08.2017 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 4. Jako, że ekipa spóźniała się o kolejny tydzień, to za wiązanie zbrojenia wziąłem się razem z bratem. Oto efekt dwóch dni pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 22.08.2017 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 5. Ekipa przyszła w poniedziałek, poszerzyła i wyrównała wykop, powiązała zbrojenie w wykopie, zrobiła zbrojenie stóp, startery do trzpieni i we wtorek betonowanie: 3 gruchy, 18m³ i końcówka zalewana przy ulewie. Mam nadzieję, że beton jakoś wytrzymał tak ekstremalną końcówkę zalewania i jutro będzie to jakoś wyglądać Ekipa mam nadzieję też wytrzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.08.2017 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2017 Hej, nie widziałam wcześniej Twojego dziennika, a szkoda, bo wybudowaliśmy Roleksa Jeszcze nie mieszkamy, ale wielkość pomieszczeń widzimy na żywo, a nie z projektu. Zmiany wprowadziliśmy takie jak Ty, ale jeszcze dodatkowo: - przesunęliśmy ścianę na parterze pomiedzy pokojem a salonem, żeby powiększyć salon - przenieśliśmy łazienkę na piętrze nad garaż, za łazienką wydzielilismy jeszcze pralnię, miejsce po łazience jest otwartą przestrzenią, dzięki czemu jest trochę "oddechu" i zmieściły się schody strychowe, bez tej zmiany musiałyby chyba być w którymś pokoju, - zrezygnowaliśmy z balkonu, zamiast drzwi balkonowych są okna, więc pokoje są nieco bardziej ustawie, - dołożyliśmy okno w ścianie szczytowej nad garażem i w ścianie szczytowej w małej sypialni (małe okno, bo musiało się zmieścić nad dachem garażu, ale weszło ). Gdybym budowała jeszcze raz powiekszylabym dom o min pół metra, a jeszcze lepiej o metr, powiększając kuchnię, salon i pokoje na piętrze, no ale tego to już się nie da. Zmienilabym jeszcze jedno - nad garaż przenioslabym sypialnię główną, co pozwoliłoby powiększyć pokoje dla dzieci i łazienkę, bo prawdę mówiąc jest ciasnawo. tyle na szybko jesli chcesz o coś dopytać - śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 23.08.2017 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2017 @mamik, dzięki wielkie za komentarz. Mam wrażenie, że widziałem kiedyś twój dziennik budowy, bo kojarzę to małe okienko o którym mówisz Chyba na http://roleks.mojabudowa.pl/ widziałem. Którą wersję roleksa robiłaś, z pojedynczym garażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.08.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2017 To nie mój dziennik, najwyraźniej więcej osób wpadło na pomysł dodatkowego okna mamy dom z podwójnym garażem, ale u nas to była adaptacja projektu, bo oryginalnie projekt kupiliśmy z garażem pojedynczym, więc wymiary samego garażu i pokoju nad nim magą być minimalnie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 17.11.2017 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Dużo zmian od sierpnia Zaniedbałem mocno dziennik, dlatego go troszke uzupełnię. Przepraszam, za posty jeden po drugim, ale po kolei: Wznoszenie ścian fundamentowych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 17.11.2017 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Hydro i termoizolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 17.11.2017 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Zasypywanie fundamentów. Piasek leśny, nie byłem zadowolony z jego jakości, były tez problemy, bo po zagęszczeniu, w okolicach przepustu pod wodę opadł piasek, musiałem dogęszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OnlyAfc 17.11.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2017 Następnym etapem było ułożenie hydrauliki poziomej w domu i tutaj z pomocą dwóch braci, uwinęliśmy się w 2 weekendy pracy po kilka godzin: Do wykonania był przepust w ścianie fundamentowej dla rury fi 160, ciąg rury fi 160 + 3 podejścia z rury fi 110 (2 w narożach + 1 w kuchni). Cały projekt instalacji był zmieniony, bo w projekcie ze studia był przepust pod garażem i przez to trzeba byłoby ułożyć 2x więcej rur w domu, zrobić 2 przepusty w ścianach wewnętrznych i do tego byłoby o kilka metrów dalej do szamba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts