Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brak jednej krokwi a sufit podwieszany

Recommended Posts

witam,

na swoim dachu krokwie mam rozmieszczone co ok 90 cm.

z jednej strony domu ostatnia krokiew jest ok 20 cm od ściany, natomiast z drugiej strony domu nie dali mi tej ostatniej krokwi i z drugiej strony domu ostatnia jest ok 110 cm od ściany.

Jeśli ostatni "punkt zaczepu" jest 110 cm od ściany to jak w takim przypadku można zrobić sufit podwieszany?

http://i66.tinypic.com/smytrn.jpg

Co zrobić żeby sufit nie wisiał dosłownie w powietrzu tylko aby ta płyta była jakoś też stabilnie przymocowana pod końcem?

Czy to jest błąd w sztuce przy wykonywaniu dachu i powinienem wezwać ekipę do poprawienia, czy to jest normalne i tak zostawić?

DSC_5039.jpg

Edytowane przez pecet0

trudno mi powiedzieć, oceńcie sami z rysunku technicznego, bo ja nie potrafię powiedzieć czy tam jest to zaznaczone czy nie

na czerwono jest zaznaczone miejsce które dotyczy tego miejsca.

na powyższym zdjęciu żuzlowy komin to jest to samo co na tym poniższym rysunku

http://i68.tinypic.com/5vuq1w.jpg

SCAN_20150118_161232172_011.jpg

Edytowane przez pecet0

W tej chwili nie mam przy sobie projektu, ale u siebie mam jętki przy obydwu ścianach, a budujemy to samo :)

Teraz sobie jeszcze pomyślałem że to może moja wina, bo architektowi powiedziałem aby komin przesunął maksymalnie do ściany szczytowej (aby nie był "na środku")

może to im przeszkodziło przy zrobieniu tam krokwi/jętek i nie dalej ostatniej

Ty komin w łazience masz odsunięty od ściany szczytowej (tak jak było pierwotnie w projekcie) i ostatnia jętka idzie za kominem?

• 1 month później...