Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aero-therm - wasze opinie

majster2016

Recommended Posts

Witam

Czy ktoś z Was stosował lub ma jakieś doświadczenia z AERO-THERM? AERO-THERM w odróżnieniu od tradycyjnych materiałów izolacyjnych, posiadających duży opór cieplny, odbija promieniowanie cieplne do wewnątrz pomieszczenia. Maksymalna skuteczność odbicia wynosi aż 93% i jest osiągana przy powłoce o grubości 0,8 – 1 mm! Pozwala on, podobno, ocieplić mieszkanie lub dom od wewnątrz bez zagrożenia wystapienia grzyba czy kondensacji wilgoci. Tak przynajmniej zachwala producent, ale jakie są wasze opinie?

Kogo oni zatrudniają w tym marketingu - po gimnazjum czy po podstawówce , żenada :p

Wykup płatny profil i tam pisz swoje prawdy objawione.

Nie wiem o co Ci chodzi? Znalazłem produkt aero-therm do ocieplenia wewnątrz mieszkania, które planuję dokonać i raczej racjonalne jest pytanie na forum o doświadczenia w jego stosowaniu. Nie wiem jaki on jest, może kiepski, dlatego nie chcę wydawać pieniędzy na darmo. Dziwne? Nie wiem o jakich prawdach piszesz - jak nie masz doświadczenia w stosowaniu aero-therm, to po co zabierasz głos?

Bo nie lubię kryptoreklamy :p Jak was nie stać na płatną reklamę to nie wciskaj tutaj kitu ;)

O jakiej kryptoreklamie bredzisz? Nic nie mam wspólego z producentem aero-therm, więc proszę odpuścić sobie te insynucje. Dla Ciebie moze każdy, kto pyta o jakichś nowy produkt uprawia kryptoreklamę?Nie znasz produktu - to po co zabierasz głos. To nie jest racjonalna postawa.

• 3 months później...
Kogo oni zatrudniają w tym marketingu - po gimnazjum czy po podstawówce , żenada :p

Wykup płatny profil i tam pisz swoje prawdy objawione.

Zdecydowanie po podstawówce....

Również chciałbym się dowiedziec coś więcej o tym produkcie od ludzi który mają jakieś doświadczenie z nim. Szukam rozwiązań jak pozby się wilgoci z domu i przeszukując internety natknąłem się na ten produkt.

A ja chciałbym się dowiedzieć które to zwoje w główce pozwalają wpaść na tak głupi pomysł reklamowania swojego produktu lub produktu który się sprzedaje? Chłopie lepiej zmień branże, bo handlowiec z Ciebie żaden!!!

Edytowane przez jacentyy

Zastanawia mnie po co się wypowiadasz nie mając żadnej wiedzy w temacie, chciałeś zaimponować koledze wyżej jednocześnie nabijając sobie posta? Gdybyś miał jakikolwiek instynkt samozachowawczy to sprawdziłbyś że mam tu konto od dłuższego czasu a nie od dzisiaj i co więcej szukałem już wcześniej rozwiązania podobnego problemu wilgoci w domu. Jak ktoś będzie chciał kupić to to zrobi nie zasięgając wiedzy na coraz mniej wiarodajnym forum murator które napchane jest użytkownikami Twojego pokroju.

Szukałem hasła, wyskoczył tylko ten temat więc, nie chcąc zakładać nowego, napisałem w tym. Nie wiem jakie intencje miał zakładający ten temat i guzik mnie to obchodzi, ja z kolei szukam odpowiedzi której nadal próżno szukać i od Ciebie z całą pewnością jej nie otrzymam bo nie masz bladego pojęcia o czym ten temat traktuje. Winny jestem poszukiwania odpowiedzi w złym miejscu, przecież to nie jest FORUM a tym bardziej budowlane...

Szukałem hasła, wyskoczył tylko ten temat więc, nie chcąc zakładać nowego, napisałem w tym. Nie wiem jakie intencje miał zakładający ten temat i guzik mnie to obchodzi, ja z kolei szukam odpowiedzi której nadal próżno szukać i od Ciebie z całą pewnością jej nie otrzymam bo nie masz bladego pojęcia o czym ten temat traktuje. Winny jestem poszukiwania odpowiedzi w złym miejscu, przecież to nie jest FORUM a tym bardziej budowlane...

Jakbys "uszlyszał" o samochodzie 300KM palącym 0.5L/100km, ale znalazł tylko 1 opinie to dopytywałbyś na forum motoryzacyjnym czy obszedł szerokim łukiem?

Ze strony sprzedawcy tego cuda:

"Ocieplanie od środka AERO-THERM-em jest proste i przypomina nakładanie gładzi gipsowej. AERO-THERM ma postać gęstej masy szpachlowej koloru białego, którą rozcieńcza się wodą. Aplikuje się jedynie warstwę o grubości 0,8 – 1 mm. Warstwa jest paroprzepuszczalna. AERO-THERM przeznaczony jest do ocieplania od środka ścian, stropów, podłóg, ogrzewania podłogowego oraz innych powierzchni zarówno mieszkalnych jak i przemysłowych."

:lol2::rotfl::rotfl::rotfl::lol2:

Ze strony sprzedawcy tego cuda:

"Ocieplanie od środka AERO-THERM-em jest proste i przypomina nakładanie gładzi gipsowej. AERO-THERM ma postać gęstej masy szpachlowej koloru białego, którą rozcieńcza się wodą. Aplikuje się jedynie warstwę o grubości 0,8 – 1 mm. Warstwa jest paroprzepuszczalna. AERO-THERM przeznaczony jest do ocieplania od środka ścian, stropów, podłóg, ogrzewania podłogowego oraz innych powierzchni zarówno mieszkalnych jak i przemysłowych."

:lol2::rotfl::rotfl::rotfl::lol2:

To nie jest smieszne!! Producent aero gelu pojdzie z torbami.

To juz folia bąbelkowa z pazłotkiem nie wystarczała? Ciekawe kiedy wymysła izolacje termiczna o ujemnej grubości - trzeba bedzie skuć sciane żeby było cieplej.....

Widzę że nikt tutaj nie ma doświadczenia w pracy z w/w specyfikiem a mimo to każdy twierdzi że to pic na wodę. Wasze wypowiedzi się jedynie teoretyczne nie podparte faktami ani doświadczeniami. Niezbyt to profesjonalne ale to przecież tylko forum, każdy może mówic co mu ślina na język przyniesie.

A tak odnośnie chodzenia z torbami Jastrząb to jakoś od 1931 roku nie poszli...http://www.izolacje.com.pl/artykul/id940,aerozel-amerykanska-izolacja-juz-w-polsce

Edytowane przez unreality

Widzę że nikt tutaj nie ma doświadczenia w pracy z w/w specyfikiem a mimo to każdy twierdzi że to pic na wodę. Wasze wypowiedzi się jedynie teoretyczne nie podparte faktami ani doświadczeniami. Niezbyt to profesjonalne ale to przecież tylko forum, każdy może mówic co mu ślina na język przyniesie.

Nie wiem, czy jesteś tak naiwny, czy chcesz lub musisz to sprzedawac. Doswiadczenie z pracy ze specyfikiem nie ma nic do rzeczy - wystarczyło uważać na kilku lekcjach fizyki, tak na poziomie szkoły sredniej, zeby sobie po lekturze opisu specyfiku odpuscic "zdobywanie doswiadczenia". Jakby to ni był pic na wode to cały siwat by się ocieplał warstwa grubosci farby.

A tak odnośnie chodzenia z torbami Jastrząb to jakoś od 1931 roku nie poszli...http://www.izolacje.com.pl/artykul/id940,aerozel-amerykanska-izolacja-juz-w-polsce

No coż, widze ze ironii to Ty nie zauwazysz nim nie podjedzie i Cie w doooopę nie kopnie. Mówiac prosciej - to był żart.

A co ma wspólnego aerogel z tym gównem?

Pozostawie bez komentarza .....:lol2:

Może sprecyzuję bo widzę że dyskusja zjechała na zły tor. Ja nie chcę ocieplac domu który nie ma ocieplenia wcale. Mam styro 12cm lecz gdzieś musiały powstac mostki i dostaje się wilgoś a co za tym idzie grzyb. Ja chcę walczyc głównie z tym. Zaizolowac ścianę a nie ocieplic.

Uprzedzając sugestie - nie mam możliwości doizolowac ściany z zewnątrz.

Pozostawie bez komentarza .....:lol2:

Może sprecyzuję bo widzę że dyskusja zjechała na zły tor. Ja nie chcę ocieplac domu który nie ma ocieplenia wcale. Mam styro 12cm lecz gdzieś musiały powstac mostki i dostaje się wilgoś a co za tym idzie grzyb. Ja chcę walczyc głównie z tym. Zaizolowac ścianę a nie ocieplic.

Uprzedzając sugestie - nie mam możliwości doizolowac ściany z zewnątrz.

O mamuniu. Ja sie nie dziwie ze sie zainteresowales takim wynalazkiem. I faktycznie w szkole nie uwazale.

Co maja mostki termiczne do dostawania sie wilgoci!! WIlgoc nie wlazi z zewnatz tylko jest wytwarzana w srodku domu - oddychanie, gotowanie, mycie sie. Zwentyluj poprawnie dom to problem pewnie zniknie. Jak masz mostki termiczne i mozesz je poprawic to je popraw. Termowizja moze jakas? Szpachelka chcesz z punktem rosy walczyc?