pillproof 04.07.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Jaką piankę otwartokomórkową polecacie do poddasza? I jaką piankę zamkniętokomórkową na izolację stropu betonowego (5cm) od wnętrza mieszkania? Czytam już trochę na ten temat i nie wiem na jaką się zdecydować.Mam pełne deskowanie, papę i zostawiamy szczelinę 3 cm (wyłożymy membraną wysokoparoprzepuszczalną pomiędzy krokwie)Zależy mi na takiej, która wytrzyma te 20 lat...Purex? coś od Prodexa? Chciałabym by była w miarę gęsta i samogasnąca. Możecie coś doradzić? Wcześniej mieliśmy wyłożyć wełnę, ale jednak zdecydowałam się na pianę- dużo skosów, koszy i lukarny a wełną poddasze zapewne nie byłoby tak dokładnie wyłożone jak po natrysku piany. Podoba mi się też szybkość i dokładność prac. I mam nadzieję, że piana nie siądzie po kilku latach tak jak to się dzieje z wełną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baka890 04.07.2016 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ja na poddasze mam ok pcc prodex i jestem zadowolony.tzn konsystencja gladka bez zadnych pecherzy.trzyma mocno,raczej nie ma szans zeby to siadlo. Ale ile pianek tyle opini ktora lepsza.nie daj sie zwariowac.najlepiej poszukaj kogos poleconego bo nie tylko piana jest wazna ale tez natryskujacy.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 18.07.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ciężko coś wybrać, bo każdy ma inne zdanie. Najlepiej popytać budowlańców czego najczęściej używają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts