jgrolik 20.07.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 A pod jaką instalację chcecie wiercić i na jaką głębokość? Ja mam już zrobione poziome DZ, choć w pewnym momencie myślałem o odwiertach pod PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazi07 23.07.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 Ja mam już zrobione poziome DZ, choć w pewnym momencie myślałem o odwiertach pod PC a jak z kosztami takiej instalacji?? Porównywałeś to z innymi sposobami ogrzewania?? Czemu wybór padła na takie rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgrolik 23.07.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 a jak z kosztami takiej instalacji?? Porównywałeś to z innymi sposobami ogrzewania?? Czemu wybór padła na takie rozwiązanie? Zastanawiałem się nad gazem lub prądem, ale jak zrobiłem obliczenia to prąd odpadł w przedbiegach. Potem dostałem warunki przyłączenia gazu i ... koszt przyłączenia 25 k PLN Zacząłem więc rozglądać się za ofertami na PC. Pierwszą otrzymałem z Viessemann-a na 80 k PLN razem z podłogówką i poziomym DZ. Kilka ofert odpadło ze względu na osobne zasobniki CWU ponieważ mam małą kotłownię. Ostatecznie wybór padł na GHS bo dał mi po pierwsze dobrą ofertę, po drugie był bardzo elastyczny i pomocny przy uzyskaniu dofinansowania do PC. Dzięki dofinansowaniu PC kosztowała mnie mniej niż instalacja gazu nie wspominając o tym, że koszty ogrzewania niższe i bezpieczeństwo większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts