majster-b 05.07.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Hejka. Właśnie zabrałem się za grill ogrodowy. Mam już wyspawane palenisko z blachy 1,5mm. Palenisko chciałbym zabezpieczyć antykorozyjnie ale nie za bardzo wiem czym. Chciałbym bez obaw zjeść później to co zostało na grillu przygotowane. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie? Oczywiście malowanie ścianek zewnętrznych bo wewnętrznych chyba nie ma sensu. Jak sądzicie?? PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 06.07.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Nałożyć warstwę żaroodpornej emalii, ale po co to malować ? sam napisałeś: chyba nie ma sensu - bo blacha przewodzi ciepło. Można też oksydować galwanicznie ale to "przerost formy nad treścią" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 08.07.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Wiem, że można wypalać tak samo jak woka: http://www.kuchnieorientu.pl/portal/artykul/79/wypalanie-woka-ze-stali-weglowej Pytanie czy to coś pomoże??? Nie robiłem tego nigdy, bo kucharz ze mnie marny jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.