blejdziu 05.07.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam forumowiczów! Na wstępie chcę przeprosić, jeśli umieściłem temat w złym dziale, ale chyba trafiłek w miarę ok. Przechodząc do sedna: Założyłem tutaj konto by uzyskać poradę dotyczącą montowania drążka prysznicowego (kątowego) bez wiercenia. Sytuacja wygląda następująco: Podnajmuję mieszkanie. W łazience posiadam wannę, nad którą jest panel prysznicowy. W związku z tym chciałem zamontować drążek prysznicowy nad wanną. Właściciel mieszkania średnio pozwala na wiercenie w łazience, z bliżej nieznanych mi powodów. W ruch na poszły w pierwszej kolejności "plastry" montażowe (przezroczyste) - niestety, bez sukcesu. Następnie zakupiłem w Castoramie klej montażowy. Po 24 godzinach drążek się trzymał, zatem postanowiłem zawiesić zasłonę. Wszystko wydawało się okej, do czasu kąpieli. Po skończonej kąpieli drążek zaczął odpadać i tak skończył się "montaż" drążka. Następnym krokiem, który chcę wykonać jest zakup taśm montażowych Tesa - czy to załatwi sprawę? Czy znacie jakiś inny sposób? I - generalnie - czy da się to w ogóle wykonać? Pozdrawiam! Adrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 05.07.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Moim zdaniem żadna taśma tego nie utrzyma, zbyt duże ramię i siła ścinająca. Nie wiem jak to wygląda na żywo, ale ratunkiem jest drążek rozporowy : http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=dr%C4%85%C5%BCek+rozporowy+prysznicowy&bmatch=s0-hou-1-4-0623 Niestety wymagane są dwie równoległe ściany aby było jak go rozeprzeć. Właściciel prawdopodobnie boi się wiercenia w płytkach, bo to pozostawi nienaprawialne otwory. Natomiast ewentualnie możesz pogadać czy nie zgodzi się na montaż do sufitu. Sufit jest zazwyczaj malowany / biały i potencjalna naprawa jest trywialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts