RVir 05.07.2016 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2016 Witam, Mamy mieszkanie, które wymaga organizacji pod kątem ścian wewnętrznych i rozkładu pomieszczeń. Jedyna rzecz która jest w nim nie do ruszenia to kominy wentylacyjne/piony wod-kan, no i okna i drzwi zewnętrzne, reszta jest wg. "widzi mi się". Proszę was o wszelkie pomysły jakie wam przyjdą do głowy bo mi się już chyba skończyły. W załączeniu to co wg. mnie jest najsensowniejsze. Kilka rzeczy, które chcę mieć w mieszkaniu: - okno w łazience, - 2 sypialnie, - pokój z aneksem kuchennym lub kuchnia oddzielna i salon, - schowek (jakkolwiek to zwał) z pralką, niestety blok nie ma piwnicy, ani komórek lokatorskich i chciałbym mieć miejsce na wszelkie rupiecie, - kilka szaf na ubrania i inne rzeczy. W załączeniu również rzut mieszkania bez działówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 06.07.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 To może tak. W drugiej opcji przy stole niższa ścianka 120cm, tak aby oddzielić kuchnię od pokoju. Blat roboczy porównywalny z opcją 1. Z kuchni przejście do składziku/ spiżarni. Tam można trzymać mniej używane rzeczy. Przy wejściu do salonu wysoka zabudowa z szafkami cargo i słupkami- lodówka, piekarnik/ mikrofala. Łazienka z pralką i wanną. Pokoje tej samej wielkości co u dewelopera. Przy wejściu do mieszkania spora garderoba i wieszak. Jeśli nie ma piwnicy, to radziłabym sporo szaf i rozwiązanie 2. Są dwa pomieszczenia na wszystko to, co się nie mieści w szafach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anika1003 06.07.2016 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Przerysowałam drugą opcję do cada i wygląda to tak: Wydaje mi się że lepiej narożnik ustawić od wejścia, a ścianę z szafami i tv po lewej stronie. Mamy więcej miejsca na stół. W łazience powinny zmieścić się dwie umywalki i pralka pod blatem. Wc jest przy pionie i w zabudowie- ściana szafek. Sypialnie do podziału wedle uznania. Jeśli jest lub będzie 2 dzieci, to lepiej przeznaczyć dla nich większy pokój. A sypialnię zrobić z wyjściem na balkon. Tym bardziej, że lepiej unikać niebezpieczeństwa i pomysłów dzieci. W korytarzu koło łazienki zmieści się jeszcze spora szafa. Przy wejściu garderoba. Kuchnia podzielona na 3 ciągi. Oddziela ją od salonu niska ścianka. Między szafkami wejście do składziku/ spiżarni. Zastosowałam drzwi otwierane, ale mogą być też przesuwne od środka jak i harmonijka żeby zyskać miejsce. Chociaż nie będą one ciągle otwarte, także nie powinny przeszkadzać. Trzeci ciąg to wysoka zabudowa ze słupkiem- piekarnik/ mikrofala i lodówka. Po bokach duże szafki cargo na sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.07.2016 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Propozycja aranżacji anika1003 jest bardzo ciekawa ale znacznie rozbudowana kuchnia i schowek wyraźnie zmniejszają salon. Ostateczna decyzja zależy od priorytetów i sposobu życia właścicieli. Duża ilość schowków z pewnością ułatwi funkcjonowanie ale sprawi też, że mieszkanie może wydawać się mniejsze niż jest w rzeczywistości. Wyjściowy plan zagospodarowania przestrzeni mieszkania jest chyba rzeczywiście optymalny i bardzo plastyczny (łatwiejszy do zmian aranżacyjnych przy pomocy mebli) Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts