Iwigrig 06.07.2016 03:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Witam. Mam problem w domu. Otoz czesto domownicy zapominaja zamykac drzwi na noc. I to nie na na klucz tylko drzwi sa otwarte na osciez. Prosze mi doradzic czy mozna cos z tym zrobic. Czy sa jakies czujniki albo cos zeby mozna bylo nastawic jakis alarm i wtedy domownik uslyszy i mu sie przypomni ze nie zamknal?. Czy sa jakies sposoby zeby pozbyc sie tego problemu? Oczywiscie zeby to kosztowalo w granicach rozsadku. I nie chodzi mi o to zeby to zrobic od podstaw bo zlotej raczki brak. Cos kupic ewentualnie. Bardzo prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viztor 06.07.2016 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Słowo klucz to samozmykacz do drzwi. Czyli coś takiego jak montuje się w wejściu do drzwi w klatach schodowych w blokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwigrig 06.07.2016 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Słowo klucz to samozmykacz do drzwi. Czyli coś takiego jak montuje się w wejściu do drzwi w klatach schodowych w blokach. Tylko jak one maja sie zamknac same jesli sa otwarte na osciez??? To sa zwykle drzwi a nie jakies domykajace sie. Takie cos to wiem ze jest ale przy zwyklych drzwiach wejsciowych to nic nieda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 06.07.2016 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Tylko jak one maja sie zamknac same jesli sa otwarte na osciez??? To sa zwykle drzwi a nie jakies domykajace sie. Takie cos to wiem ze jest ale przy zwyklych drzwiach wejsciowych to nic nieda. Samozamykacz właśnie je zamknie. http://www.mas-met.pl/photos/ts1500.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 07.07.2016 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Ja mam wrażenie, że zamiast elektrozamków, samozamykaczy itd trzeba porozmawiać z domownikami...nie wyobrażam sobie nie zamknąć drzwi wchodząc do domu...założysz samozamykacz na wejściowe będą zostawiali otwarty balkon itd..z kim ty mieszkasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xtea 18.07.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ja mam cały dom zrobiony na PLC2011 z https://plcstore.pl . Problem niezamkniętych drzwi załatwiłem kontaktronami a czujnik przekręcenia klucza w zamku zrobiłem z mikroswitcha ze sklepu elektronicznego. Widzę na telefonie wszystkie otwarte okna, drzwi i nieprzekręcone klucze w zamkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts