zlotelany 06.07.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Czy ktoś jest mi w stanie wyliczyć, choćby w dużym przybliżeniu, jaka powinna być pojemność studzienki chłonnej w następujących okolicznościach: działka zabudowana domem parterowym o powierzchni połaci dachowych ok. 500 m.kw.działka ma ok. 1200 m.kw., procent powierzchni biologicznie czynnej mały, może z 30% - reszta to dom, garaże, podjazdy itd gleba raczej piaszczysta Chodzi o mojego sąsiada, który nie chce się podłączyć do kanalizacji deszczowej. Wiem, że ma taki obowiązek ale nie chcę wszczynać wojny, zależy mi tylko na ustaleniu jaka wielkość studzienki ochroni moje interesy - jego dom jest zbudowany oczywiście po uprzednim nadsypaniu, więc cała nadmiarowa woda będzie płynąć do mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 06.07.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Czy ktoś jest mi w stanie wyliczyć, choćby w dużym przybliżeniu, jaka powinna być pojemność studzienki chłonnej w następujących okolicznościach: działka zabudowana domem parterowym o powierzchni połaci dachowych ok. 500 m.kw. działka ma ok. 1200 m.kw., procent powierzchni biologicznie czynnej mały, może z 30% - reszta to dom, garaże, podjazdy itd gleba raczej piaszczysta Chodzi o mojego sąsiada, który nie chce się podłączyć do kanalizacji deszczowej. Wiem, że ma taki obowiązek ale nie chcę wszczynać wojny, zależy mi tylko na ustaleniu jaka wielkość studzienki ochroni moje interesy - jego dom jest zbudowany oczywiście po uprzednim nadsypaniu, więc cała nadmiarowa woda będzie płynąć do mnie...Jeżeli wcześniej woda z jego działki nie płynęła na twoją to nie może tego zmienić. Ma płynąć tam gdzie wcześniej albo musi ja zagospodarować. Przepisów odnośnych niestety nie podam. Może ktoś inny się wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts