Pi0trek1995 06.07.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Witam buduję piwnicę w ogrodzie w której będę przetrzymywał ziemniaki itp. i jak na razie wykopałem dół. Teraz muszę wykopać pod fundamenty i tu zastanawiam się na jaką głębokość. Dół jest wykopany na 160 cm. Ściany będę murował czerwoną cegłą i tu też mam pytanie bo w planach miałem murować to podwójnie z cegły, lecz jedna osoba mi rozradziła że to za mało i będzie mi to i tak przemarzać i że będę musiał i tak to docieplić. Mówił abym wymurował pojedynczo i docieplił styrodurem. Cegłe mam swoją która została z budowy i stoi tak z 10 lat i tylko niszczeje i spokojnie wystarczyła by mi żebym to wymurował podwójnie. Doradzcie jakbyście to zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 07.07.2016 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Witam buduję piwnicę w ogrodzie w której będę przetrzymywał ziemniaki itp. i jak na razie wykopałem dół. Teraz muszę wykopać pod fundamenty i tu zastanawiam się na jaką głębokość. Dół jest wykopany na 160 cm. Ściany będę murował czerwoną cegłą i tu też mam pytanie bo w planach miałem murować to podwójnie z cegły, lecz jedna osoba mi rozradziła że to za mało i będzie mi to i tak przemarzać i że będę musiał i tak to docieplić. Mówił abym wymurował pojedynczo i docieplił styrodurem. Cegłe mam swoją która została z budowy i stoi tak z 10 lat i tylko niszczeje i spokojnie wystarczyła by mi żebym to wymurował podwójnie. Doradzcie jakbyście to zrobili.Wymurowaną piwnicę przykryj grubo ziemią, tak jak się to od wieków robiło i niczym więcej a będziesz miał przez cały rok stabilną niską temperaturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts